2024. április 18., csütörtök
ÓBECSE

Az olvadással folytatódik csak a hókotrás

A község legtöbb utcájáról nem sikerült eltakarítani a havat (Fotó: Mausz László)

A község legtöbb utcájáról nem sikerült eltakarítani a havat (Fotó: Mausz László)

Az időjárási viszonyok javulásának és a hétvégére jósolt további olvadásnak köszönhetően a téli szolgálat a fontosabb utcák után a többiben is megkezdi a hó eltakarítását Óbecse község területén – tudatta ma közleményben az utak karbantartásáért felelős Komunalac Közvállalat. Az értesítésben arra is kitért Željko Plavšić igazgató, hogy a forgalmasabb utcákról történő hóeltakarítás ideje alatt behavazott többi utcára azért nem jutottak el a hókotrók, mert a beállt fagyok miatt nem lehetett volna hatékony munkát végezni, ezért nem akartak erre feleslegesen pénzt költeni.

A község lakói egyébként az elmúlt napokban rendkívül elégedetlenek voltak az utcák állapotával, ezért megkérdeztük Dragan Tošić polgármestert, ő hogyan ítéli meg a helyzetet.

– Nem vagyok elégedett az utcák takarításával, de teszünk azért, hogy majd jobb legyen. Elképzelhető, hogy saját járműt veszünk erre a célra, mert úgy látszik, csak ebben az esetben lesz eltakarítva rendesen a hó az utakról. Folytattunk is már arról tárgyalásokat a tartományi kormány képviselőivel, hogy hogyan vehetnénk egy vagy két hókotrót. Nem háríthatok minden felelősséget a szolgáltatóra, sőt úgy gondolom, hogy az idén egy jó céggel sikerült leszerződnünk. Közrejátszik ebben az is, hogy a megszűnt Építésügyi Igazgatóságtól a Komunalac Közvállalat vette át ezt a feladatot, amely korábban nem foglalkozott útkarbantartással, így azt is meg kell néznünk, hogy vannak-e ott megfelelő szakemberek erre. Meg fogjuk oldani ezt a helyzetet – jelentette ki a polgármester.

A hóeltakarítással megbízott cég járművei tegnap Óbecse utcáin dolgoztak, a hétvégén pedig a környező településeken folytatják a munkát.