2024. április 26., péntek

Vajdasági versenyzők a Páva fináléjában

A Duna TV tehetségkutató műsorának döntőjében a zentai Sőregi Anna és az óbecsei Fokos zenekar is színpadra lép

Pénteken sugározza a Duna TV a Fölszállott a páva döntőjét, ahol a 10 versenyző között két vajdasági fellépőért is szoríthat a közönség: a Komáromi Kristóf által kísért zentai Sőregi Annát az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában, míg a Szerda Balázs (brácsa, tamburakontra), Cseszák Zsombor (hegedű), Jovánovity Péter (nagybőgő), Csonka Balázs (prímtambura), Szabó András (hegedű, basszprímtambura) és Szerda Ákos (szólóének) összetételű óbecsei Fokos zenekart a hangszeres szólisták és zenekarok közül szavazták egészen a fináléig a nézők.

A döntőben a zsűrinek már nem lesz szabad kártyája, így a győztes sorsa most kizárólag a közönség kezében van, nyereményét jótékony célra kell felajánlania. A Fokos pénteken vajdaszentiványi muzsikával próbálja majd megnyerni magának a közönséget, nyereményét pedig az óbecsei Lurkóház javára ajánlaná fel. Sőregi Anna moholi népdalokkal lép fel, ő nyereményét a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány javára ajánlaná fel.

A Duna tévén pénteken este fél nyolckor kezdődő adásban Sőregi Annára a 38-as, a Fokos zenekarra a 18-as kóddal lehet majd szavazni.