2024. április 26., péntek

Adai, cservenkai és temerini siker a II. Barátság tornán

A hétvégén Adán kilenc hazai és külföldi egyesület kézilabdázója vett részt a nemzetközi korosztályos lánytornán
A tornán izgalmas mérkőzések zajlottak (Csincsik Zsolt felvétele)

A tornán izgalmas mérkőzések zajlottak (Csincsik Zsolt felvétele)

A Halász József Női Kézilabdaklub december 7. és 9. között második alkalommal tartotta meg a Barátság tornát Adán a sportcsarnokban. A háromnapos tornán kilenc magyarországi és vajdasági egyesület százötven utánpótláskorú lány kézilabdázója lépett pályára. Kilenc csapat játszott nagypályás kézilabdát, illetve négy csapat minikézilabdát. A nemzetközi tornán három generáció szerepelt. A 2004-es és a 2006-os korosztályhoz tartozó lányok nagypályás kézilabdát játszottak, a 2008-as korosztályú és fiatalabb játékosok pedig minikézilabdát.

A díjkiosztó ünnepségen az aranyérmes Temerin játékosai (Csincsik Zsolt felvétele)

A díjkiosztó ünnepségen az aranyérmes Temerin játékosai (Csincsik Zsolt felvétele)

A nemzetközi torna ünnepélyes megnyitóját szombat este tartották az adai sportcsarnokban, ahol felvonultak a részt vevő egyesületek csapatai: a Kanizsa, a Temerin, a torontálvásárhelyi Spartacus, a cservenkai Laki, a Kikinda, a Mokrin, a muzslyai Lehel, a magyarországi Dunaújvárosi Kohász Kézilabda-akadémia, valamint a vendéglátó Halász József. Urbán Mónika, a házigazda egyesület elnöke nyitotta meg a Barátság tornát, amelyen péntek délutántól vasárnap délutánig zajlottak a mérkőzések. A torna ünnepélyes eredményhirdetésére vasárnap délután került sor. Ezen átadták az érmeket a dobogós csapatoknak, illetve a 2004-es és a 2006-os korosztályban a legkiválóbb játékosoknak, góllövőknek és kapusoknak. A díjakat Stevica Jevremov, a tartományi kézilabda-szövetség képviselője, Maksó Éva, a helyi általános iskola igazgatója, Gilice Hilda, a helyi Műszaki Iskola igazgatója, Öreg Ildikó adai edző, valamint Tóbiás József, az adai Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub elnöke adta át. A torna keretében pénteken Adára látogatott még a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda-akadémia képviseletében Radulovics Bojana szakmai vezető és Imre Vilmos sportigazgató, miután az adai kézilabdaklub és az anyaországi akadémia nemrégen együttműködési szerződést kötött. A dunaújvárosi vendégek találkoztak Ada község önkormányzatának vezetőivel is.

Az adai kézilabdázók az edzőkkel (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai kézilabdázók az edzőkkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A kupa végeredménye – 2004-es korosztály: 1. Temerin, 2. Dunaújváros, 3. Halász József, 4. Kanizsa); 2006-os k.: 1. Laki, 2. Dunaújváros, 3. Spartacus, Halász József, 4. Kikinda; 2008-as k.: 1. Halász József, 2. Lehel, 3. Kikinda, 4. Mokrin.

A legjobb kapusok: Ksenia Vereski (Spartacus), Dukai Nikoletta (Halász József). A legeredményesebb góllövők: Ferenczi Lilla (Dunaújváros) 26 találat, Bankó Zoé (Dunaújváros) 19 találat. A legjobb játékosok: Bónis Leona (Halász József), Ana Petrović (Temerin).

Urbán Mónika adai klubelnök lapunknak elmondta, hogy jól sikerült a torna, és jövőre is megszervezik:

A Barátság tornán az edzők szakmai tapasztalatot cseréltek, és kiváló volt közöttük az együttműködés. A hazai szakemberek és a játékosok láthatták és megtapasztalhatták, hogy a magyarországiak milyen stílusú kézilabdát játszanak, illetve ez fordítva is érvényes. A lányok nagyon örültek egymásnak, diszkót szerveztünk a számunkra, nagyon jól érezték magukat. A torna célja a barátkozás volt, ami teljesült.