2024. április 27., szombat
MAGYARKANIZSAI SZABADIDŐKÖZPONT

Háromgyermekes anyukának gyűjtenek

A közösségi oldalt körbejárta már a hír, miszerint a völgyesi származású Sáringer Natália megsegítésére szerveznek jótékonysági tornát. Az akció nemcsak Magyarkanizsa községet érinti, ahol a fiatalasszony él családjával, hanem távolabbra is kiterjed. A Völgyesen felnőtt fiatalasszony mindössze harmincéves. Férjével és három gyermekével együtt Oromhegyesen élnek, és nemrég még arra készültek, hogy igazi nagycsaláddá váljanak. Negyedik gyermekük érkezését várták, ám a magzat csupán húsz hétig élt. Natália sokkos állapotba került, és csak egy nagy műtéttel tudták megmenteni életét, majd két hónap után sikerült felébreszteni a mesterséges kómából. Az újvidéki szakemberek mindössze öt százalék esélyt jósoltak a további életben maradásra, ugyanakkor azt is tudatták a családdal, hogy amennyiben sikerül visszahozni őt, akár le is bénulhat. Két hónapnyi melencei kezelés után Natália jelenleg kórházban van Zentán, tolószékben ül, és teljes ellátásra szorul. Az édesanyja, Pósa Verona elmondta, hogy reménykednek benne, hogy lányuk egészsége javulhat.

– Ha nem is teljesen, de legalább felépüljön, ezt szeretnénk! Jelenleg ha beleültetik a tolószékbe, akkor tud egyedül ülni, de semmilyen mértékben nem tudja ellátni magát. Míg kómában volt, a bal lábában történt a baj az idegszállal, de az orvosok bíznak abban, hogy az ultrahang és az elektroterápia segít, nem kell további műtétekre mennie. A továbbiakban nagyon sokáig szüksége lesz gyógyszerekre és egyéb dolgokra, köztük például pelenkára is. Mivel saját autónk nincs, megnehezítette a dolgunkat a mindennapos utazás Újvidékre, amire azért volt szükség, mert az orvosok azt tanácsolták, beszéljünk hozzá, úgy talán fel fog ébredni – mondta Natália édesanyja.

A beteg anyuka férje és gyermekei Oromhegyesen élnek, ugyanis a gyerekek ott járnak iskolába. Amikor az anyukát hazaengedik a kórházból, olyankor édesanyja látja el, és akkor a kicsik is anyukájuk mellett szeretnek lenni.

Magyarkanizsán december 12-én szervezik meg a jótékonysági tornát, amelynek keretében 17 órától funkcionális edzést tartanak a Partizan szabadidőközpontban, 18 órától pedig az érdeklődők az Ifjúsági Otthonban tornázhatnak együtt Nagy Némedi Kata gyógytornásszal. A befolyt összeget a családnak adományozzák.