2024. április 26., péntek
NBA

Bogdanović napjai

Nikola Jokić néhány éve tartó amerikai szárnyalása mellett újabb kosarasunk kezd nagy hírnevet szerezni magának a világ legerősebb bajnokságában, az NBA-ben. A Sacramento egyik szerb játékosáról, Bogdan Bogdanovićról van szó (a másik Nemanja Bjelica), aki az utóbbi három hétben hatalmas formában játszik.

A 26 éves szerb bedobó, aki második szezonját tölti a tengerentúlon, legutóbbi tíz mérkőzésén legalább 10-10 pontot szórt, de többször a 20 pontos határt is elérte. Legutóbb a Phoenix otthonában elért győzelemhez tett hozzá 14 pontot és 5 lepattanót, néhány napja, a Los Angeles Clippers ellen pedig hazai parketten jegyzett karriercsúcsot: 26 pontja mellé ráadásul 6 gólpasszt és 4 lepattanót is beírt – sajnos a mérkőzés a vendégeké lett (121:133). A teljes szezont tekintve Bogdanović a csapata harmadik legponterősebb embere (15,4), mellé 3-3 asszisztot és lepattanót átlagol, és azok közé tartozik (Bjelicával együtt), akik talpra tudják állítani a hazai aréna, a Golden 1 Center közönségét egy-egy jó ütemű hárompontossal.

A Sacramento egyébként az előző 12 szezonban nem jutott be a rájátszásba, ám most az eddigi éveknél lényegesen jobban teljesít. Az alapszakasz bő negyedénél járva, 12/11-es mérleggel, mindössze egy győzelemmel van lemaradva Nyugaton a rájátszáshelyen (8.) álló Portland mögött, és Bogdanovićnak a jelek szerint nagy szerepe lehet abban, hogy a csapat megtörje az évtizedes rossz szériát.