2024. április 26., péntek

Terepjáró a kommunális rendőrségnek

Vladimir Stojković, a városvezetés kommunális tevékenységek koordinálásával megbízott tagja tegnap ellátogatott a kommunális rendőrség állomására abból az alkalomból, hogy ez a szolgálat immár kereken 8 éve végzi sikeresen munkáját.

2010. novemberében a kommunális rendőrségről szóló törvénnyel összhangban a városi felügyelőségi igazgatóság keretében megalakították ezt a rendőrséget, környezet- és közrendvédelmi, vagyonvédelmi feladatokat, telek-és közterület-használati felügyeletet bíztak rájuk. – Ezúttal két új személygépkocsit és egy terepjárót biztosítottunk számukra, megkönnyítve ezzel számukra a munkavégzést a területileg jócskán megterebélyesedett városban, és azokban az új városrészekben, amelyekben még nincsenek aszfaltozott utak – mondta Stojković, majd gratulált a rendőrségnek az évforduló alkalmából.

A látogatás során Miroslav Laketić, a városi felügyelőségi igazgatóság vezetője elmondta, hogy a szolgálat most 50 rendőrt foglalkoztat, három szakaszba sorolva. – Az idén heten távoztak a rendőrség soraiból, helyettük 5 új munkatársat vettünk fel, akik korábban már megkapták a szükséges kiképzést. Az elmúlt 8 évben több mint 13 ezer polgári bejelentésre reagáltak, 2300-nál is több szabálysértési eljárás megindításáról szóló meghagyást adtak ki. A kommunális rendőrség tagjai nagyobb, tömegesebb rendezvények biztosításában is rendszeresen részt vesznek – emlékeztetett Laketić.