2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Továbbjutás nincs, El még lehet

Pillanatkép a Napoli–Zvezda meccsről (Fotó: Beta/AP)

Pillanatkép a Napoli–Zvezda meccsről (Fotó: Beta/AP)

Nem jött össze a bravúr a Crvena zvezdának szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A Napoli hazai pályán már nem esett abba a hibába, amelyet korábban Belgrádban elkövetett, s Hamšík, valamint Dries Mertens találataival 3:1-re legyőzte a szerb bajnokcsapatot. A mérkőzésen sajnos végig az olasz csapat uralkodott. A találkozót is jobban kezdték, szlovák csatáruk a 11. percben juttatta őket vezetéshez, a 23. minutumban Simić előtt egyenlítési lehetőség adódott, de Ospina hárítani tudott. Ezek után nem volt nagy kérdés, hogy Carlo Ancelotti gárdája bezsebeli a három pontot. A becsületgólt El Fardou Ben lőtte, ezzel ő lett az első Comore-szigeteki futballista, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. A belgrádi csapat a legjobb 16 közé már biztosan nem jut be, de az Európa-liga még elérhető közelségben van. Minderre persze szinte „csak” matematikai esély van, hiszen az utolsó körben a PSG-t kelleni legyűrnie Milojevićéknek, a párizsiak azonban továbbra is küzdenek a nyolcaddöntős szereplésért.

Szerdán az Atlético Madrid, a Barcelona, a Borussia Dortmund, a Schalke és a Porto biztosította be helyét a BL tavaszi folytatásában, a Valencia, a Bruges és a Benfica pedig az El-ben küzd majd.

Nápoly: Napoli–Crvena zvezda 3:1 (2:0)

San Paolo Stadion, 55 000 néző, vezette: Gil Manzano (spanyol). Gólszerzők: Hamšík a 11., Mertens a 33. és az 52., illetve El Fardou Ben az 57. percben.

Napoli: Ospina – Maksimović, Albiol (Hysaj, 46.), Koulibaly, Rui – Allan, Hamšík, Ruiz – Callejon (Rog, 86.), Mertens, Insigne (Zieliński, 77.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Crvenazvezda: Borjan – Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić – Krstičić, Srnić (Jovančić, 64.) – Marin, Ben, Simić (Ebesilio, 77.) – Stojiljković (Joveljić, 46.). Vezetőedző: Vladan Milojević.