2024. április 27., szombat
KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS

Délvidéki siker Mórahalmon

A Szegedtől 20 kilométerre fekvő, gyógyfürdőjéről híres Mórahalmon az elmúlt hétvégén immár 27. alkalommal rendezték meg a hagyományos női teremtornát, a Luca-kupát. Az idei vetélkedésen négy magyarországi együttes mellett részt vett a magyarkanizsai női klub is, amely két csapatot is nevezett a homokháti versenyre. A Tisza mentiek első felállítása mindvégig magabiztos teljesítményt nyújtott a Móradombi Sportcsarnokban, Balázs Bettináék a papírformát igazolva, nagy fölénnyel végeztek az első helyen. A kék mezes csapat első négy mérkőzését megnyerte, és csak a számukra már érdektelen zárómeccsen nem gyűjtötték be a három pontot, amikor 2:2-es döntetlent játszottak a klub B csapata ellen.

A magyarkanizsai egyesület Mohol néven versenyző második felállítása 2:0-s vereséggel kezdte a tornát, utána azonban már Körmöci Csilláék is jobban teljesítettek, és ha kihasználták volna a helyzeteiket, akkor akár a dobogón is végezhettek volna.

A mórahalmi vetélkedésen a tornagyőztes magyarkanizsai együttesben Vass Noémi és Milana Knežević 4-4 gólt szerzett, Balázs Bettina pedig kétszer iratkozott fel a góllövők közé. A negyedik helyen végző B csapatban Natalija Drobnjak négyszer volt eredményes, míg Körmöci Csilla három gólt rúgott.

A tornán egyébként négy játékos is négy gólt jegyzett, ők a végén büntetőkkel döntötték el a gólkirályi cím sorsát. A hetesek rúgásánál Drobnja bizonyult a leghiggadtabbnak, így az eredményhirdetéskor a fiatal vajdasági labdarúgó vehette át a legjobb góllövőnek járó díjat.

A 27. Luca-kupa végeredménye: 1. Magyarkanizsa, 2. Mórahalom, 3. Dévaványa, 4. Mohol, 5. Csorvás, 6. Városföld.