2024. április 27., szombat

Olasz tulajdonú textilgyár épül Óbecsén

A kétszázhetven munkahelyet nyújtó üzem az ígéretek szerint már jövőre megkezdi a működését

Új textilüzem kezdi meg működését jövőre Óbecsén, az ipari övezetben található telek adásvételi szerződését ma írták alá az önkormányzat képviselői és a Szerbiában I-Novi Tekstili néven kft.-t nyitott, olasz Norman Group tulajdonosa, Mauro Gorgaini. A telek 12,6 millió dinárért cserélt gazdát, a zöldmezős beruházás értéke pedig 6,5 millió euró. Az alsóneműket és egyéb ruházati cikkeket gyártó, óbecsei üzemnek összesen 270 foglalkoztatottja lesz, ebből 240-en fognak a termelésben dolgozni.

Szerződést kötött az óbecsei önkormányzat és az olasz Norman Group (Fotó: Fehér Rózsa)

Szerződést kötött az óbecsei önkormányzat és az olasz Norman Group (Fotó: Fehér Rózsa)

Tallós Boglárka, az I-Novi Tekstili Kft. humánerőforrás-igazgatója elmondta: már folyamatban van az alkalmazottak keresése, jelenleg elsősorban mérnököket, technikusokat várnak, és bár már sok szakmai önéletrajz érkezett a cég címére, szükség van további szakemberekre a termeléshez. Mint elmondta, az építkezés várhatóan decemberben meg is kezdődik, és ezzel párhuzamosan a menedzsment tagjai az önkormányzat által támogatott alapfokú olasz nyelvtanfolyamon, majd egy komoly szakmai tréningen vesznek részt.

Mauro Gorgaini, a Norman Group tulajdonosa szerint az óbecsei beruházással a nagy márkáknak is dolgozó textilgyár 50 százalékkal tudja majd bővíteni a kapacitását, és Óbecsén innovatív technológiával, új gépekkel folyik majd a termelés. A beruházás első szakaszában, azaz jövőre varróüzem létesül, ahol a 30 fős menedzsment mellett 140 varrónő fog dolgozni, míg a következő szakaszban, 2020-ig egy textilfestő részleggel bővül majd a gyár, ahol további 100 fő számára nyílik majd munkahely. A kft.-ben a becslések szerint 70 százalékban nők fognak dolgozni.

Azt, hogy milyen munkaerőt keres a cég, a www.i-novitekstili.rs  honlapon tekinthetik meg az érdeklődők.