2024. április 26., péntek

Ingyenes repülőút a gyógyulás érdekében

Államilag támogatott külföldi gyógykezelésekre szállít az Air Serbia

A betegek érdekeit szolgáló együttműködési megállapodást írt alá Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter és Branislav Malović, az Air Serbia állami szervekkel és szervezetekkel való együttműködésért felelős végrehajtó igazgatója. A dokumentum értelmében a nemzeti légitársaság díjmentesen szállítja az általa használt útvonalakon mindazokat a betegeket, akiknek a gyógyítását csak külföldön tudják megoldani.

„Mindazoknak a betegeknek, akiket állami költségen – itthoni lehetőségek hiányában – külföldi gyógykezelésre utalnak, ingyenes és gyors szállítással mi is segítünk” – közölte az Air Serbia.

– Folyamatosan törekszünk arra, hogy rendszerbeli megoldásokkal hozzáférhetővé tegyük minden polgárnak a külföldi gyógykezelést, ha az országban ez nem lehetséges. Az utóbbi 4 évben a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap és a költségvetési eszközök segítségével több mint 2000 pácienst küldtünk külföldi klinikákra, és erre több mint 23 millió eurót fordítottunk.

A betegeknek, ha már itthon nem tudunk segíteni rajtuk, mindenkor anyagi, szakmai és logisztikai támogatást szavatolunk a külföldi gyógykezeléshez. Ilyen tekintetben sokat jelent a társadalmilag felelős vállalatok, köztük az Air Serbia segítsége. A légitársaság felismerte a gyors, hatékony betegszállítás jelentőségét, és bármikor számíthatunk rá – nyilatkozta a közlemény szerint Lončar.

– Az Air Serbia ingyenesen fogja járatain szállítani külföldi gyógykezelésre mindazokat, akik az Egészségügyi Minisztérium jóváhagyásával utaznak más ország intézményébe, és a szállítás körüli logisztikai segítségre is számíthatnak. A most aláírt megállapodásban rögzítettük mindazokat a jogokat, kötelezettségeket, eljárási módokat, amelyek lehetővé teszik, hogy állampolgáraink a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a kijelölt helyszínre – mondta Malović.