2024. április 27., szombat

Két új kosárlabdapálya az Egységben

Két új kosárlabdapálya készült el az idén felújított és megnyitott, Csehov utcai Egység művelődési- és sportközpont udvarában.

A sportpályák új multifunkcionális padlózatot kaptak, a meglévő, aszfaltozott részeket felújították, kicserélték a kosárlabdapálya vaskonstrukcióit, rekonstruálták a nézőteret, valamint új kaput helyeztek el (Ótos András felvétele)

A sportpályák új multifunkcionális padlózatot kaptak, a meglévő, aszfaltozott részeket felújították, kicserélték a kosárlabdapálya vaskonstrukcióit, rekonstruálták a nézőteret, valamint új kaput helyeztek el (Ótos András felvétele)

A kastély mellett elterülő, korszerű sporttereket Miloš Vučević polgármester, Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke és Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár is megtekintette tegnap.

Milićević alelnök a létesítmény udvarrészében tett körséta után elmondta, hogy a tartományi kormány és Újvidék város önkormányzata összesen 12 millió dinárral járult hozzá a pályák, valamint a többfunkciós pályaborítások, a kosárpalánkok, a világítás és a lelátók létrehozásához, illetve felújításához. Rekreációs és versenyzési célra egyaránt alkalmas pályákról beszélünk – mutatott rá Milićević, hozzátéve, hogy a projektum a korábban véghezvitt kastélyfelújítás folytatása, és az Egység egy alkalmas szabadidős és kulturális helyszínné vált a polgárok, a családok számára. – A tartományi kormány nagy figyelmet szentel a sporthoz szükséges infrastruktúra fejlesztésére Vajdaságban, minden évben jelentős összeget irányozunk elő ezekre a célokra. Az elmúlt másfél évben csaknem 300 millió dinárt jelöltünk meg a tartományi költségvetésben sportfejlesztésre, 231 projektumot valósítottunk meg mind a 45 helyi önkormányzatban. Újvidéknek nagy szüksége van az ehhez hasonló helyekre, az a szándékunk, hogy további sportpályák épüljenek a városban. Az Egységnek nagy jelentősége van az NS 2021 programban is – emelte ki az alelnök.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Vučević polgármester szerint a városvezetés és a tartományi kormány közti jó együttműködés jól hatott a munkára, felgyorsította, gördülékenyebbé tette azt. – Ez újabb példája annak, hogy mennyivel egyszerűbben és gyorsabban mennek a dolgok, ha a hatalmi szintek között kiváló az együttműködés. Köszönettel tartozunk a tartományi sport- és ifjúsági titkárságnak azért, hogy az újvidéki önkormányzattal karöltve hozzájárult ahhoz, hogy az Egység felújított épülete után most a sportpályákat is sikerült újjávarázsolni. Ennek köszönhetően nemcsak kulturális, hanem sportrendezvényeket is szervezhetünk itt a jövőben. Az új sportpályák a korábbinál színvonalasabb kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a polgároknak, a kiválóan kialakított és funkcionális helyet ezentúl szabadon használhatják – mondta Vučević. A várost vezető politikus szerint az is figyelemre méltó adat, hogy a közelmúltban, azaz a felújítás után már tízezren meglátogatták az Egységet.