2024. április 27., szombat

Ingyenes avarelhordás

Az akció november végéig fog tartani Kishegyes községben

Kishegyes községben a Komunál Közvállalat a helyi közösségekkel karöltve az idei évben is megszervezte az ingyenes avarelhordást.

A közvállalat csak a szabályosan összegyűjtött levelet szállítja el (Lakatos János felvétele)

A közvállalat csak a szabályosan összegyűjtött levelet szállítja el (Lakatos János felvétele)

Az akció október második felében kezdődött és a tervek szerint november végéig fog tartani. Amint a vállalat illetékeseitől megtudtuk, az avarelhordás iránt óriási az érdeklődés a lakosság részéről. Óriási mennyiségű levelet kell elszállítaniuk a közvállalat munkásainak, ami a terveznél sokkal több munkaórát vesz igénybe.

A Komunál Közvállalat Kishegyesen és Szeghegyen hétfőnként, Bácsfeketehegyen pedig péntekenként szállítja el az összegyűjtött száraz levelet. A már említett túlterheltség miatt kisebb csúszások előfordulhatnak, de a vállalat illetékesei biztosítják a lakosságot, hogy a munka folyamatos, és a hét során mindenhonnan elszállítják az avart. Arra külön felhívták a figyelmet, hogy csak a zsákokba gyűjtött és az út mellé kihelyezett száraz levelet szállítják el.

Az avarelhordás teljesen ingyenes a polgárok számára, az akciót a bácsfeketehegyi, a kishegyesi és a szeghegyi helyi közösségek finanszírozzák.