2024. április 27., szombat

Ajándék a babáknak

A pacséri helyi közösségben tíz éves hagyomány az újszülöttek köszöntése

A pacséri helyi közösség az évek óta bevált szokás szerint megajándékozza a falu újszülöttjeit, illetve a szülőket. A napokban is értékes babaápolási cikkekkel, pelenkával és mosóporral igyekeztek kedveskedni a falu legifjabb polgárainak.

A pacséri kisbabák és anyukáik, a helyi közösség képviselőivel, és a falu védőnőjével (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A pacséri kisbabák és anyukáik, a helyi közösség képviselőivel, és a falu védőnőjével (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Pacséron áprilistól szeptember 30-áig 15 csöppség, 8 fiú és 7 kislány jött a világra, közülük 14-en tudtak jelen lenni a fogadáson. Szabolcski Szabolcs, a falu tanácselnöke köszöntőjében örömének adott hangot, hogy megtelt a helyi közösség tanácsterme vidámsággal.

- Az idén eddig 22 kisbaba született a falunkban, és még 3 születését várjuk. A körülményekre való tekintettel tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy szép szám. Egyértelműen a szülő számára a gyermek a legnagyobb ajándék, ugyanakkor egy falu életének alapvető lételeme az, hogy legyenek lakosai, ezért Pacsér számára is nagyon sokat jelent minden csecsemő. Őszintén reméljük, hogy a babák a falunkban élik majd le a boldog gyermekkorukat és hogy szüleikkel a mi közösségünkben találják meg a jövőjüket is. - mondta egyebek mellett köszöntőjében a falu tanácselnöke, majd Nagy Ottóval, a Végrehajtó Bizottság elnökével, és a faluban tevékenykedő védőnővel, Nagy Noémivel közösen átnyújtották az anyukáknak és a babáknak az ajándékokat.