2024. április 27., szombat
SZABADKAI KÖZKÓRHÁZ

Ingyenes egészségügyi vizsgálatok

A Szabadkai Közkórházban vasárnap folytatódik az Egészségügyi Minisztérium támogatásával rendszeresen megszervezett akció, amelynek keretén belül ezúttal is többféle ingyenes egészségügyi vizsgálat közül választhatnak a páciensek.

A kórház radiológiai-diagnosztikai rendelőjében hasi ultrahangos vizsgálatokat végeznek. Ehhez a pácienseknek megfelelő módon fel kell készülniük, vagyis éjféltől kezdve nem ihatnak, ehetnek, illetve dohányozhatnak.

A megelőző mammográfiás vizsgálatokra a kórház ginekológiai osztályán jelentkezhetnek a páciensek.

A vérzsír (lipid) státusz analízisére, amelynek során többek között a koleszterinszintet mérik, a kórház poliklinikai részlegén jelentkezhetnek az érdeklődők. A lipid státusz analízisére jelentkezők 48 órával a vizsgálat előtt kerüljék az intenzív fizikai aktivitást és alkoholfogyasztást, 24 órával az analízis előtt kerülni kell a nehéz ételeket, míg a vizsgálat előtti napon 19 óra után a páciensek nem ehetnek, nem ihatnak kávét és nem dohányozhatnak.

A vizsgálatokra vasárnap 8 és 16 óra között kerül sor. A vizsgálatok elvégzéséhez a polgároknak nem kötelező egészségügyi biztosítással rendelkezniük, elég, ha magukkal hozzák a személyigazoló okmányukat.