2024. április 26., péntek

Ma és holnap Oktoberfest

A harmadik Oktoberfest sörfesztivál ma kezdődik az Újvidéki Vásáron, a kétnapos rendezvény kiváló koncertekkel, jó kajával és hideg sörrel várja a látogatókat.

Jelena Jovičić, az Oktoberfest sajtófelelőse elmondta a 021.rs hírportálnak, hogy az idén sokkal több fajta sörből lehet válogatni, mint tavaly.

Ma kezdődik a harmadik, Újvidéki Oktoberfest, a rendezvényen több mint 100 fajta sörből lehet válogatni, kiváló koncertek várják az érdeklődőket (Ótos András felvétele)

Ma kezdődik a harmadik, Újvidéki Oktoberfest, a rendezvényen több mint 100 fajta sörből lehet válogatni, kiváló koncertek várják az érdeklődőket (Ótos András felvétele)

– Harminc hazai és külföldi kézműves sörgyártó termékei közül válogathatnak a látogatók, minden vállalat többfajta sört kínál majd, így a fesztiválon több mint száz különböző „folyékony kenyeret” lehet megkóstolni. Az Újvidéki Vásár Master Központjában nincs túl sok hely, ezért több sörgyártó nem is férne el – magyarázta Jovičić.

A sör mellett érdemes odafigyelni a gasztronómiai kínálatra is, mert a hagyományos perecek mellett különféle, ízletes kolbászok várják a látogatókat, és nem mellékes, hogy vadászpaprikást is főznek.

Ami a zenei kínálatot illeti, minden generáció megtalálhatja saját számítását.

Pénteken a Kredarice együttes lép fel bajor zenével, majd őket követi a Dejan Petrović Big Bang, a Hladno pivo és a Love Hunters.

A Hladno pivo együttes már többször fellépett az Oktoberfesten, az idei fellépésüket már a tavalyi koncert után megbeszélték.

– Nagyon elégedettek voltak a szervezéssel. Rendkívül sokan jöttek el tavalyi koncertjükre, sokan nem is jutottak be a terembe, mert nem vettek idejében jegyet. Hogy miért hasonlít az idei program a tavalyira? Erre csak azt mondhatom, hogy amíg nagy az érdeklődés, ez így rendben van – mondta az Oktoberfest sajtószóvivője.

Szombaton is kiváló együttesek lépnek fel: a Psihomodo Pop, a Zbogom Brus Li, az Orthodox Celts, valamint Zvonko Bogdan is színre lép majd. Érdekességként megemlíthető, hogy a Psihomodo Pop 28 éve nem zenélt Újvidéken.

A színpadot az idén másmilyen szögben állítják be, a szervezők szerint ennek köszönhetően javul a csarnokban a hanghatás.

A látogatóknak érdekességeket is szerveznek, izgalmasnak mutatkoznak azok az események, amelyek során a vendégek söröskorsó-tartásban, és söröskorsó-cipelésben is vetélkedhetnek. Megrendezik a feltörekvő fiatal együttesek csatáját, azaz a Battle of Bands elnevezésű vetélkedőt, a legjobb helyezetteknek alkalmuk lesz koncertezni szombaton, azaz a Psihomodo Pop fellépése után.

A tavalyi Oktoberfestre kb. 15.000 látogató érkezett, több mint 35.000 liter sör, és csaknem 6000 kolbász fogyott el. Az idei fesztiválra 600 dinárba kerül a napi belépő, a két napra szóló pedig 800 dinár.