2024. április 26., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Játszóteret kaptak az óvodások

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében sok szórványóvoda lett felújítva, kapott játszósarkot, játszóteret. A bánáti Szentmihály sem maradt ki a támogatásokból. Mivel az óvoda az iskola keretében működik, így az alsósok is kihasználták a kellemes időt, hogy kipróbálják a játékeszközöket. Az ünnepélyes megnyitóra a gyerekek alkalmi műsorral készültek. 

Jó időben, jó kedvvel (Fotó: Kecskés István)

Jó időben, jó kedvvel (Fotó: Kecskés István)

A játszóteret Petkovics Márta, a Magyar Összefogás jelöltje nyitotta meg. Mint mondta, minden kisközösség fontos.
– Mint látjuk, itt a hatvannégy általános iskolai tanuló birtokba vehette ma Szentmihályon is a játszóteret. Láthatjuk, hogy milyen nagy örömmel játszanak itt a gyerekek. Én úgy gondolom, hogy ők is megérdemlik azt, amit a többi gyerek. Igyekszünk mindenhol egyformán segíteni a magyarságot, és a kisközösségek is fontosak számunkra – mondta Petkovics Márta. 

A szentmihályi óvodában két csoportban zajlik a nevelői-oktatói munka, magyar nyelven. Az idén tizenkét óvodásuk van.

– Nemcsak az óvodások, hanem az alsós diákok is nagyon sokat játszanak itt. És megpróbálunk minden időt arra fordítani, hogy kint legyünk a szabadban. A mozgás fontos számukra ebben a világban, ahol egyre többet ülnek bent. Ez nagyon sokat számít nekünk. Gyönyörű szép játszótér, nagyon szépen köszönjük a magyar kormánynak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak is – nyilatkozta Takarics Kovács Mónika óvónő.

Szentmihályon is csökken a lakosok száma. Az elvándorlás azonban nem akkora méretű, mint a többi magyarlakta településekről.

– Próbálunk mindegyik gyereket, mindegyik szülőt megszólítani, és pedagógust is, hogy itt maradjanak. Itt boldoguljanak a szülőföldön. Gyerekeknek teremteni egy jobb jövőt, békéset, izgalmasabbat, ilyen projektekkel, ilyen adományokkal – nyilatkozta Molnár Attila, a Magyar Összefogás jelöltje.     

Szentmihályon új házakat látni, rendezett a határ. Több mint 70 ezer négyzetméternyi fóliasátorban termelnek. Az ipari növénytermesztés mellett kertészkednek a határban is. Ők a bánáti zöldségpiacok egyik legnagyobb ellátói.