2024. április 26., péntek

A hitelkamaton is sokat lehet spórolni

Megtartotta 37. ülését az óbecsei képviselő-testület

Óbecse község hosszú távú hitelének a refinanszírozásával csaknem 50 ezer eurónyi megtakarítást lehet majd elérni – indokolta az ennek a javaslatnak az elfogadására vonatkozó előterjesztést Dragan Tošić polgármester a községi képviselő-testület 37. ülésén. A refinanszírozás jóváhagyása azért került napirendre, mert az önkormányzatnak sikerült egy, az eddigi 3,1 százalékos kamatozású hitelnél jóval kedvezőbb, 1,68 százalékos kamatozású ajánlatot kapnia a kereskedelmi bankoktól. A magasabb szintekről érkező források miatt módosult – immár harmadik alkalommal – a községi költségvetés is: az óbecsei vízvezeték-hálózat felújítására egy csaknem 22 millió dináros új projektum került a tervek közé (ebből a pénzből 15 millió érkezik magasabb szintekről), a másik új projektum pedig a fő szivattyúállomás csaknem 32,5 milliós felújítása, ebben az esetben 10 millió dinárt tesz majd ki a felsőbb szintekről érkező forrás. Három autóbusz-megálló ötmillió dinárból kap majd teljesen új, korszerű külsőt, ebből az összegből hárommillió dinárt tesz ki az a támogatás, ami ugyancsak felsőbb szintekről érkezik.

A mai ülésen csupán néhány ellenszavazattal, de vita nélkül fogadták el a képviselők a legtöbb napirendi pontot, többek között most, október közepén sikerült megszavazni a mezőőrszolgálatot ellátó LINK FTO, a Városi Múzeum, a Toplana Közvállalat tavalyi munka-, illetve ügyviteli és pénzügyi jelentését, de a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény 2017/2018-as évre vonatkozó oktatási-nevelési tervének a megvalósításáról szóló jelentést is.

Két, egy-egy évet szolgáló megbízott igazgató után Nemanja Karapandžić óbecsei történelemtanár, a Városi Múzeum történész kurátora személyében végre új igazgató kerül az Idegenforgalmi Szervezet élére, a községi képviselő-testület pedig új titkárt kapott, ő Irina Korenoj Vračarić.