2024. április 27., szombat
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Nemzetünk reménye

A Magyarok Nagyasszonya templom búcsúját ünnepelték Bácsgyulafalván
Lennert Móger Tímea felvétele

Lennert Móger Tímea felvétele

Október 14-én tartották a bácsgyulafalvi Magyarok Nagyasszonya katolikus templom búcsúját. A 120. jubileumhoz közeledő, nemrégiben a magyar kormány támogatásával felújított tetőzetű templom ünnepén a helyiek és a vidéken, külföldön élő bácsgyulafalviak egyaránt részt vesznek a szentmisén, illetve hazalátogatnak.

Így tett a helyi születésű Hajnal Jenő mgr. is, aki a Magyar Összefogás jelöltjeként egyebek mellett kifejezte örömét, hogy a Magyarok Nagyasszonya templom folyamatosan újul és szépül. Hangsúlyozta az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések közösség- és nemzetmegtartó jelentőségét, dicsérettel szólt arról az összefogásról, amely a bácsgyulafalvi közösséget a település fennállása óta jellemzi.

Vendégként jelen volt Pelt Ilona tartományi frakcióvezető-helyettes és Jankovich Szilárd, a VMSZ helyi szervezetének elnöke, Zombor városi tanácsos.

Az ünnepi szentmisét ft. Pásztor Árpád helyi plébános szolgáltatta. Prédikációjában kitért rá, hogy Szent István király halálakor okkal bízta a nemzet sorsát Szűz Mária kegyelmére, a magyarok nagy reménysége a hagyományok, a Mária-tisztelet megőrzésében keresendő.