2024. május 11., szombat

A csendőrség is a Tiszába ugrott férfit keresi

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

A zentai Tisza-hídról négy napja vízbe ugrott férfi holtteste továbbra sem került elő a folyóból. Ma késő délutántól egészen sötétedésig keresték, de a hideg víz, úgy tűnik, négy nap után sem vetette ki magából áldozatát. A Tisza Mentőcsapat, Baranyi Nándor hivatásos tűzoltó és búvár két fiatal rendőr kíséretében (felvételünkön) motorcsónakkal végigpásztázta a folyó mindkét parti sávját a hídtól lefelé a Potisje kikötő alatti területekig. Naponta keresik a szerencsétlenül járt férfi holttestét, de mindeddig nem sikerült a nyomára akadni, a Tisza már sokadik áldozatát nyelte el.

A rejtélyes öngyilkossággal kapcsolatban hivatalos helyről csak annyi szivárgott ki, hogy nem zentai, 1981-es születésű férfit keresnek. A rendőrség már feltételezi, hogy ki lehet az illető személy, hiszen a híd közelében találtak egy niši rendszámtáblás elhagyottan álló személygépkocsit. Ennek alapján gyanítani lehet, hogy a folyóba ugrott személy Niš környéki lehet. Mindaddig azonban, amíg elő nem kerül a holttest, és nem azonosítják az áldozat kilétét, semmi biztosat sem lehet tudni.

Mint arról már korábban beszámoltunk, csütörtökről péntekre virradóra, hajnali öt és hat óra között a zentai hídról egy eddig ismeretlen férfi a folyóba vetette magát. Az esetnek két szemtanúja is volt, méghozzá egy házaspár, akik még napfelkelte előtt lementek a folyó zentai köves partjára, a híd közelébe, hogy a legjobb horgászhelyet tudják elfoglalni. Még sötét volt, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi tartózkodik a hídon, majd kisvártatva átlendül annak korlátján, és nagy csobbanással a hideg vízbe zuhan. A test nem merült el azonnal, még hallották az áldozat haláltusáját, amint hörögve levegőért kapkod, de csakhamar elcsendesedett a sötét folyó felszíne.

Kedden Zentára érkezik a csendőrség hívatásos könnyűbúvár osztaga, hogy a híd környékén a víz alá merülve próbálja meg megtalálni a minden jel szerint öngyilkosságot elkövető férfi holttestét.