2024. április 26., péntek

Jövőre befejezik a regionális vasutak felújítását

A szabadka–zentai vasutat is megjavítják

Az év végéig 280 kilométer hosszúságban végzik el a regionális vasutak rekonstrukcióját, 2019-re pedig további 318 kilométer újjáépítését tervezik. Ezzel az ország összes regionális vasútját korszerűsítik – ígérte Miroljub Jevtić, a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra vállalat vezérigazgatója.

Részletezte, hogy jövőre a Niš–Zаječаr (108 km), Lаpovo–Krаljevo (84 km), Szabadka–Zentа (38,5 km) Mаrkovаc–Resаvicа (53 km) szakaszt javítják meg, továbbá a Nagybecskerek–Nagykikinda vonalon a Kumán és Bаnаtsko Miloševo közötti részt (28,5 km), valamint a Nagykikinda–MSK Nagykikindа szakaszt (6 km).

Jevtić elmondta, hogy ezeken a vonalakon a szerelvények a tervezettnél jóval lassabban közlekednek, például Mаrkovci és Resаvica vagy Kumán és Bаnаtsko Miloševo között mindössze 10-20 kilométeres óránkénti sebességgel.

Jevtić közölte, hogy a még felújításra váró vasutakon a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra többnyire a saját gépeivel végzi a munkálatokat. Az anyag egy részét a vasúti korridorokról kapja, a többit saját eszközeiből szerzi be.