2024. április 27., szombat
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Itthon is lehetünk sikeresek

Paskó Csaba sokszínű egyéniségére felfigyelt a közelmúltban Simon Erika újságíró, író, Czigány György népszerű korábbi rádiós szerkesztő felesége, aki riportkönyvet írt róla Paskó atya kottája és konyhája címmel. A kiadvány bemutatójának adott otthont csütörtökön este a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár padlásterme. A találkozó alkalmával Paskó atyát, a Magyar Összefogás jelöltjeként is megismerhette a közönség.

Paskó Csaba a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében (Kiss Zoltán felvétele)

Paskó Csaba a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében (Kiss Zoltán felvétele)

– Az előző mandátumomban is feladatköröket ruháztak rám, amelyek teljesítésével igyekeztem helytállni. Szeretném kihangsúlyozni, hogy engem először is a szabadkai egyházmegye sorsa érdekel, hiszen a püspök úr delegált. Eddig is az volt a fő feladatom, hogy ápoljam a kapcsolatot a Magyar Nemzeti Tanács és az egyházmegye között. Az egyházi élet területén kívül a jövőben is ezekért a dolgokért szeretnék síkraszállni, de kiemelném még például az oktatás, vagy a média területét is.  Mindannyian láthattuk az elmúlt négy esztendőben, hogy milyen területeken kezdeményezett sikeres programokat a Nemzeti Tanács, a jövőben ezeket szeretnénk továbbvinni – nyilatkozta lapunknak Paskó Csaba, aki a fiataloknak is üzent.

– Nemcsak az MNT képviselőjeként, hanem papként is elsődleges feladatom, hogy itthon maradásra, a szülőföldön való boldogulásra ösztönözzem őket. Ha elmegyünk külföldre, visszük magunkat magunkkal. Amennyiben itthon azt szokjuk meg, hogy mindent lehurrogunk és csak kritizálunk, akkor az külföldön se lesz másként. Ott sincs kolbászból a kerítés, ott is munka van, ott is elvárások vannak, a maguk nehézségi fokozataival. Ha az ember újra értelmezi az itthoni lehetőségeket, akkor rájön, hogy itt is lehet boldogulni, lehet vállalkozni, eleve fel kell ismerni a vajdasági föld értékét, termékenységét, azt, hogy mi éléskamrája voltunk már a nagy Jugoszláviának is, akkor ezek motiváló erők lehetnek az itthon maradásra. Nagyon sok fiatallal tartom a kapcsolatot, akiknek ez sikerült, a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően, de a tartományi kormány is különböző pályázatok, támogatások révén ösztönzi azokat, akik tudják mit szeretnének elérni itthon – mondta végül Paskó atya.