2024. május 11., szombat

A legfontosabb csata

Szerbia következő ellenfele Japán (Fotó: Beta/AP)

Szerbia következő ellenfele Japán (Fotó: Beta/AP)

Szerbia válogatottja vasárnap 12 óra 20 perces kezdettel a vendéglátók válogatottjával találkozik a Japánban folyó női röplabda-vb-n. Ez lesz, több okból kifolyólag is, a legfontosabb csata, hisz a hét rajtgyőzelem utáni két vereség feltehetően nyomokat hagyott a lányokon, és kérdés, hogy képesek lesznek-e visszatérni a győztes útra, másrészt mindössze néhány nap után alkalom nyílik visszavágni az egyik legyőzőnek, ami esetleg elődöntőbe jutást is jelenhet. Megtudjuk továbbá, hogy a kapitány tényleg csak pihentette legjobbját, Tijana Boškovićot, vagy pedig sérülés is közrejátszott, hisz egyáltalán nem lesz mindegy, hogy Japán ellen vele vagy nélküle áll ki a csapat.

A harmadik szakasz sorsolásán Szerbia a házigazdákon kívül Olaszországot kapta, amely a vb egyetlen veretlenje, és velük kedden következik a mérkőzés, amikorra már kiderülhet, hogy milyen eredmény vezet tovább, és talán az is, ki lehetne az ellenfél az elődöntőben. A másik csoportban Hollandia, Kína és az USA kaptak helyet.

A harmadik szakasz műsora, vasárnap: Szerbia–Japán, Kína–USA, hétfő: Olaszország–Japán, Hollandia–USA, kedd: Olaszország–Szerbia, Kína–Hollandia.