2024. április 24., szerda

A veternikiek a rossz utakra panaszkodnak

A beadványokkal és javaslatokkal foglalkozó városi bizottság Veterniken járt, ahol meghallgatták a polgárok észrevételeit

A polgárok a veterniki helyi közösségben találkoztak a beadványokkal és javaslatokkal foglalkozó városi bizottságnak a képviselőivel, beszámolót tartottak azokról a helyi gondokról, amelyek leginkább aggasztják őket. Marko Jovanović, a bizottság elnöke minden panaszt feljegyzett, majd elmondta, továbbítják a megjegyzéséket az illetékes városi hivataloknak, a polgárokat pedig értesítik a továbbiakról.

A veternikiek nagy része a rossz úthálózatra panaszkodik, ugyanakkor a közmegvilágítással sincsenek megelégedve.

Dara Biljevljanin veterniki lakos a Dnevnik napilapnak elmondta, hogy a Milica Rakić utcában 2003-ban kezdődtek az építkezési munkálatok, 2007-ben folytatódtak, de az infrastrukturális fejlesztések nem valósultak meg a tervezett ütemben. – Az igaz, hogy az utcában aszfaltoztak, de csak vékony réteget fektettek le, ezért az esőzések és a forgalom lyukakat vájt az úttesten. De ennél még jobban zavar bennünket a közmegvilágítás hiánya. Egyre több a gyermek a településen, sötétben indulnak az iskolába, és sötétben jönnek vissza, ez elfogadhatatlan – mondta ez a helybeli lakos.

Jovan Barna a Vuk Karadžić utcában lakik, a háza előtt az úttesten akkora kátyú van, hogy nemrég leesett az autójának a kereke. – A kocsiúton 15 centiméter mély, és 80 centiméter széles lyuk tátong, és nagy veszélyt jelent a közlekedés szempontjából. Ha megkezdődik az esős időszak, még nagyobb veszély leselkedik majd a polgárokra, mert a víz befedi a lyukat, így nem lesz látható – magyarázta Barna.

Marko Jovanović elmondta, hogy a következő héten hasonló találkozót szerveznek a kamenicai helyi közösségben, így az ottani lakosok is elmondhatják majd gondjaikat, problémáikat a település működésével kapcsolatban.