2024. április 27., szombat
ÓBECSE

Krizantémok a kátyúkban

Fehér Rózsa felvétele

Fehér Rózsa felvétele

„Kivirágzott” csütörtökön néhány út Óbecsén: a Köztársaság és a Petőfi utca egy részén a tátongó kátyúkba krizantémokat ültetett néhány fiatal. A fiatalok egy csoportja amiatt ragadott ültetőlapátot és locsolókannát, mert ilyen módon szerették volna felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy ezeken az útszakaszokon több mint két héttel ezelőtt kitisztították a kátyúkat, de nem tömték be azokat, emiatt több gépkocsinál okoztak defektet. A veszélyre tábla sem figyelmezteti az autósokat.

Szilágyi Miklós ügyvéd tájékoztatása szerint annak a sofőrnek, akinek hasonló úthiba miatt kilyukad a gumija vagy más módon megrongálódik a gépkocsija, ki kell hívnia a helyszínre a rendőröket, akik jegyzőkönyvet készítenek az eseményről és a megrongálódott járműről. A károsult csak ezzel a jegyzőkönyvvel léphet fel kártérítési igényével az útkarbantartó felé.

Željko Plavšić, az utak karbantartásáért felelős Komunalac Közvállalat igazgatója, megkeresésünkre annyit üzent: nem kommentálja dologtalan emberek hülyeségeit, a kivitelező hamarosan folytatja majd a munkát.