2024. április 27., szombat

A szabadságharc üzenete

Hétfőn délután a gunarasi kis faluházban került bemutatásra a Szabadságharc című színpadi játék. Az előadásra idősek és fiatalok egyaránt kíváncsiak voltak, s jelen volt Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere is.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Az egybegyűlteket Csorba Ottó, a gunarasi helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte és elmondta, hogy nem először látnak vendégül színvonalas színpadi produkciót Gunarason. Reményei szerint a jövőben több színházi és más művelődési programot visznek majd el a faluba, lehetőséget nyújtva ezzel a helyieknek a kulturált kikapcsolódásra.

A Szabadságharc című színpadi játék Arany János és Petőfi Sándor barátságának két évéről szól. Petőfi szerepét Tóth Péter Lóránt, magyarországi előadóművész alakította, Aranyt és a többi szereplőt pedig Kálló Béla vajdasági színművész. Kálló előszavában kiemelte, hogy sok párhuzam ismerhető fel az akkori és a mostani idők között. A legfontosabb, amit az akkori magyaroktól tanulhatunk, az összefogás – fogalmazott. A színpadi játék gunarasi vendégszereplését a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete szervezte.