2024. április 26., péntek

Virágkötés és sakkpartik időseknek

Az Újvidéki Idősek Otthona szervezésében a héten megkezdődött a Napsugaras Ősz rendezvénysorozat

Az eseményegyüttes keretében október folyamán különféle rendezvényeket, akciókat, tematikus foglalkozásokat szerveznek az idősek számára, többek között lesz sakkverseny, számos kártyaparti, virágkötést is gyakorolhatnak a nyugdíjasok, ezenkívül versdélutánokon és keresztrejtvény-megoldó rendezvényeken is részt vehetnek.

Újvidéken immár hagyományos a Napsugaras Ősz rendezvénysorozat, október elseje, az idősek világnapja alkalmából szervezik meg (Dávid Csilla felvétele)

Újvidéken immár hagyományos a Napsugaras Ősz rendezvénysorozat, október elseje, az idősek világnapja alkalmából szervezik meg (Dávid Csilla felvétele)

A Napsugaras Ősz megnyitóján többek között jelen volt Ljiljana Koković, az újvidéki polgármester tanácsadója is. – Az immár hagyományos, Napsugaras Ősz manifesztáció október 1-jén kezdődött, az idősek világnapja alkalmából rendezzük meg. Október folyamán valóban sok programot szervezünk az idősek számára. A tartalmas rendezvények nyújtotta, hasznos időtöltésen kívül az elképzelésnek fontos üzenete is van: Felhívja a figyelmet arra, hogy az idősek a társadalom támogatására szorulnak, és hogy nagyon fontos az, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten segítsen, részt vegyen pártfogásukban – mondta Koković. Hozzátette: az újvidéki önkormányzat minden évben az időseket megcélzó szolgáltatáscsomag fejlesztésén tevékenykedik.

– Az újvidéki önkormányzat folyamatosan támogatja a nyugdíjasok kedvezményes utazását a városi közlekedésben, továbbá a gyógyfürdős üdüléseket, ezenkívül pénzösszeget biztosít a városi büdzsében a nyugdíjasklubok működésére. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megkönnyítsük hétköznapjaikat. A Napsugaras Ősz rendezvénysorozat megrendezéséhez a város az idén 870.000 dinárral járult hozzá – mondta az újvidéki polgármester tanácsadója.

Az újvidéki aggokháza-hálózatban megszervezett, különféle kulturális, szórakoztató és sportaktivitások lebonyolításában szociális dolgozók, ápolók és a segédszemélyzet is részt vesz.