2024. április 27., szombat
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

„Őrizzük meg őseink kincsekkel teli tarisznyáját!”

Fehér Rózsa felvétele

Fehér Rózsa felvétele

Mesemondó versenyt tartottak ma délután az óbecsei Népkönyvtárban, a Mátyás királyról szóló meséket Verebes Krnács Erika előadóművész és Györe Decsov Emese történelemtanár, a Magyar Összefogás jelöltjei is meghallgatták. A rendezvényen dr. Molnár Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezetének elnöke és Stefaniga Csaba tanácstag is részt vett.

Verebes Krnács Erika ahogy előadóműsoraiban, úgy ezúttal is a gyerekekhez szólt, akiknek felhívta a figyelmét a magyar népmese küszöbönálló napjára, Benedek Elekre, valamint a hagyományápolás fontosságára. Köszöntőjében a Magyar Olvasótársaságot így idézte: „Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

Stefaniga Csaba köszöntése után három korcsoportban 24 diák állt a Varnyú Ilona és Kulcsár Sarolta összetételű zsűri elé.