2024. április 26., péntek
ÚSZÁS

Csapatban országos bajnok a Kanizsa

A Szerbiai Hosszútávúszó-szövetség szervezésében Veliko Gradištén tartották meg az idény utolsó hosszútávúszó-versenyét, melyen mintegy százan vettek részt, valamint korcsoportos verseny is zajlott 3000 méteren.

A férfiak mezőnyének abszolút győztese Farkas Tamás (Maraton, 34:57:57), a második Aleksa Bobar (Novi Sad, 37:10:37), a harmadik pedig Borislav Fermanović (Spartacus, 39:04:12).

A női mezőnyben Jelena Ječanski (Vojvodina, 38:29:40) végzett az élen Marija Stanić (Novi Sad, 40:38:32) és Jovana Ječanski (Swim Star, 40:38:65) előtt.

A Kanizsa hat úszója vett részt ezen a versenyen, akik három érmet nyertek: korosztályában második helyen végzett Muhi Ádám és Sőregi Márta, harmadik lett György Dávid.

Az idei versenysorozatot és a Kanizsa Úszóklub eredményeit György Anita, az egyesület elnöke értékelte: „Versenyzőink idén országos bajnoki címet szereztek csapatban. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen ezek a gyerekek erre áldozták gyakorlatilag az egész szünidőt. Sok munkát fektettek bele, és meglett ennek az eredménye. Az idén szerencsére sok versenyre el tudtunk jutni, ami kétségkívül hozzájárult ehhez a sikerhez. Ebben a szezonban képviseltük a klubot két boszniai versenyen is, előbb Bilećán, majd Brčkóban. A hosszútávúszó-versenyeken a klub idén húsz versenyzőt regisztrált, akiket Kormos Rudolf edző készített fel. Voltak fiatalabb úszóink is, akik az idén először próbálták ki a nyílt vízi úszást rövidebb távokon. Remélhetőleg utánpótlás terén rájuk számíthatunk a későbbiekben. A klub legfőbb támogatója Magyarkanizsa önkormányzata, valamint a versenyzők szülei, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. A távolabbi versenyekre való utazásban nagy segítségünkre volt a Lešo-Trans is, amelynek szintén nagy köszönettel tartozunk!”

A klub vezetője kitért a jövőbeli tervekre is: „Jövőre mindenképp a bajnoki cím megvédése és több egyéni országos cím megszerzése lesz a célunk, ami elég nagy feladatnak ígérkezik, mivel mindig bukkannak fel új kiváló úszók. Szeretnénk majd részt venni egy úszótáborban, ami segítené a versenyzők felkészülését, illetve több külföldi versenyre eljutni, hogy ezzel is több tapasztalatot szerezzenek a gyerekek a nyílt vízi úszásban.”

Az országos bajnokság magyarkanizsai érmesei, nők, 11–12 évesek: 2. Mészáros Tamara, 3. Balgó Evelin. 15–16 évesek: 3. Rózsa Barbara. 19–24 évesek: 2. Tandi Adél. 55–59 évesek: 3. Sőregi Márta. 60–65 évesek: 1. Mészáros Etelka.

Férfiak, 10 éves korig: 1. Mészáros Ábel, 2. Muhi Viktor. 11–12 évesek: 1. Harmat Csongor, 2. Muhi Ádám, 3. György Dávid. 15–16 évesek: 2. Balog Kornél. 44–49 évesek: 2. Hajdú Endre.