2024. április 27., szombat

Családlátogatások Közép-Bánátban

Nagybecskereki és muzslyai családokat látogattak meg tegnap a Magyar Összefogás jelöltjei: Zséli Ágnes, Sutus Áron, Sóti Attila, Petkovics Márta és Molnár Attila. A Győri, a Süveg, a Palkovics, a Szabó és a Szalma család felkeresésének a célja az volt, hogy a gyakorlati példákon tapasztalják meg a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt négy évi munkájának az eredményeit, de az is, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a jövőbeni munkához.

Győriéknél nemrég született meg a negyedik gyermek (Fotó:  Kecskés István)

Győriéknél nemrég született meg a negyedik gyermek (Fotó: Kecskés István)

– Bebizonyosodtunk arról, hogy a felsőoktatási programunk nagyon helytálló, hiszen a Győri család legidősebb gyermeke itthon, Újvidéken folytatja majd a tanulmányait. A családban egy pici baba is van és tudjuk, hogy a magyar államnak köszönhetően már ilyen kis korban is megkapják az első segítséget. Egy kellemes beszélgetés után megláttuk azt, hogy mennyire nagy szükség van a Magyar Nemzeti Tanács munkájára, és mi ezt természetesen tovább kívánjuk folytatni – nyilatkozta Petkovics Márta.
A beszélgetések során bebizonyosodott a Magyar Nemzeti Tanács négyévi munkájának az eredménye.
– Találkoztunk olyan leányzóval, aki az Európa Kollégiumban él, elégedett. Az anyuka azt mondta, hogyha nem volna felsőoktatási ösztöndíjprogramja az MNT-nek, akkor talán nem is tudnák iskoláztatni a gyereket. Ez az a cél, ez az a feladat, amelyet tett az MNT az elmúlt ciklusban és ezt tesszük majd a jövőben is – mondta Zséli Ágnes.
A VAMADISZ és az MNT közös munkájának is megtapasztalható az eredménye.
– Ott vagyunk az Európa Kollégiumban is, a közösségi élet szervezésében. Nagy öröm számomra, hogy itt kinn, a családok, az emberek között is szembesülünk azzal, hogy érdemes dolgozni, és hogy valóban nagy eredmény az, hogy általunk a politikai és a civil szféra megtalálta az együttműködés lehetőségét – mondta el véleményét Sóti Attila.
A Magyar Nemzeti Tanácsnak mindig célja volt meghallgatni nemcsak a választók igényét, hanem a családokat is.
– Erre kell mindig építkezni, meghallva az ő igényeiket, és látva azokat a pozitív példákat is, amelyek a családmodellből, a családi értékrendből világossá válnak számunkra. Hogy kapaszkodókat tudjunk nyújtani nekik, vagy pedig azt, hogy megerősítsük őket, hogy ezen az úton tovább haladva és ezt a szülőföldön való maradás érzését tovább erősítve bennük, ott vagyunk mellettük – nyilatkozta Sutus Áron.