2024. április 27., szombat

Színházkedvelő gyerekek örömére

A szegedi Grimm-Busz Színház Topolyán

A Topolyai Napok elnevezésű rendezvénysorozat keretén belül a szervezők mindig is igyekeztek olyan programokat összeállítani, melyek közt lehetőség szerint minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt.

Mint minden alkalommal, most is szem előtt tartották a legkisebbeket, akik számára szerb és magyar nyelven is szerveztek színházi előadást. Mivel az időjárás kegyes volt, így mindkét alkalommal szabad téren nézhették végig a legkisebbek a számukra készített műsort.

Szerdán délután a Juhász Erzsébet Könyvtár mögött, a szökőkút körüli téren a szegedi Grimm-Busz Színház Piroska és a farkas című előadását tekinthették meg a gyerekek. Az előadás nagy gyermektömeget vonzott a térre, sokan kíváncsiak voltak az előadásra a szülők közül is. A nézőtéren az általános iskolások és az óvodások mellett olyanok is akadtak, akik még a babakocsiból figyelték, mi történik a színpadon. A klasszikus történet új feldolgozásban került bemutatásra. A mese hősei a gyerekek segítségével ismerték fel, hogy a szeretet minden gonoszságot legyőz.

A Grimm-Busz Színház nem első alkalommal látogatott el Topolyára, hogy előadásával megörvendeztesse a kis közönséget. A pedagógusok, szülők és mindenekelőtt a gyerekek pozitív visszajelzései alapján valószínű, hogy a jövőben is lesz alkalmunk találkozni velük.