2024. április 27., szombat

Vizsgálják a tragédia körülményeit

Két munkás életét vesztette - Lezuhantak a 22. emeletről a Belgrád víziváros építkezésén

Péntek reggel 9 óra 30 perc körül a Belgrád vízváros területén folyó építkezésen két munkás szörnyethalt, amikor lezuhantak egy magas épületről, 22. emeleti magasságból. A mentőket a Sürgősségi Központ tájékoztatása szerint 9.42-kor hívták fel, azonnal a helyszínre siettek, de nem tudtak segíteni a két munkáson. A nap folyamán kiderült, hogy egy 25 és egy 47 éves férfi a két áldozat, a Kopra és a Stars vállalatok alkalmazottai.

A rendőrségi helyszínelés szinte egész nap tartott, a mentők is a helyszínen tartózkodtak, mert a szörnyű baleset után egy másik munkás rosszul lett. A foglalkoztatottak később elhagyták az építkezést, leállították a munkát, hogy az állami szervek zavartalanul vizsgálódjanak. A köztársasági felügyelőség képviselői is megérkeztek.

A belgrádi sajtó arra emlékeztetett, hogy egy hónap leforgása alatt ez már a harmadik szerencsétlenség volt a fővárosi építkezéseken. Az előbbi két alkalommal be nem jelentett munkások voltak az áldozatok.

Az újságíró csoportok a nap végéig az építési telken maradtak, de nem engedélyezték a baleset helyszínének megtekintését. A Belgrád Víziváros (Belgrade Waterfront) vállalat mély megrökönyödéssel vette tudomásul a szerencsétlenséget, részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak. Megígérték azt is, hogy mindenben a hatóság segítségére lesznek a baleset körülményeinek részletes kivizsgálásában. Elmondták, hogy a Belgrade Waterfront minden építkezésen magas színvonalon alkalmazza a szigorú biztonsági előírásokat.