2024. április 27., szombat

A legjobb horgászok pacsériak

A topolyai községnapi rendezvénysorozat keretében az idén is szerveztek horgászversenyt a pacséri halastó partján a hétvégén.

A helyi nevezők mellett Bácskossuthfalváról, Krivajáról, Pannóniáról és Bajmokról is érkeztek résztvevők, majd a korai órákban, a reggelire kapott zsíros kenyér elfogyasztása után indult a verseny. Nagy Sándortól, a Pacséri Horgászegyesület elnökétől megtudtuk, hogy ezúttal is nagyszerű kikapcsolódásnak bizonyult a barátkozásnak is betudható versenyük.

– A négytagú csapatoknak átlagosan 2,5 kg-os pontyokat volt lehetőségük kifogni, és a vándorkupa az elmúlt évektől eltérően ezúttal a faluban maradt. Az idén 13 csapatra bontva, 52-en ragadtak horgászbotot, benépesítve a horgásztó partját. Az elmúlt két évben a bajmoki Lukács család csapata ért el győzelmet, ezúttal az első és a második helyezést is falubelieknek volt szerencséjük kiharcolni. Az elmúlt években veretlen bajmoki Lukács család az idén a 3. helyezést érte el a kifogott halmennyiséggel – nyilatkozta az egyesület elnöke. Az eredményhirdetés után kötetlen barátkozás és ebéd következett a Topolyai Napok 2018 horgászversenyének záróakkordjaként.