Újvidék volt polgármestere polgári engedetlenségre buzdít

A Szerb Haladó Párt azt üzeni, hogy Újvidék soha többé nem lesz a régi!

hgy

2018. szeptember 6., 12:33

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Borislav Novaković polgári engedetlenségre szólította fel az újvidékieket annak kapcsán, hogy a városi hatalom a SPENS (Vojvodina Sport- és Üzletközpont) épületének lebontását, és helyére új objektum építését latolgatja – jelenti a Beta hírügynökség.

A SPENS napjai, úgy tűnik, meg vannak számlálva, nagy kérdés mit építenek helyébe

A SPENS napjai, úgy tűnik, meg vannak számlálva, nagy kérdés mit építenek helyébe

– Újvidék volt polgármestereként arra hívom fel a nyilvánosság figyelmét, hogy nem szabad megengednünk azt, hogy a munkagépek meglepjenek bennünket, és hogy „Újvidék veszítsen, a maffia pedig győzedelmeskedjen!”, polgári engedetlenségre szólítok fel mindenkit – áll többek között Novaković közleményében. A SPENS épülete a város rendkívül fontos része, nem szabad hallgatnunk! Miloš Vučević polgármester nemrégiben arról beszélt, hogy a SPENS épületének helyébe egy kisebb, funkcionálisabb és gazdaságosabb sportközpontot létesítenek.

– Elfelejtette tájékoztatni a polgárokat arról, hogy a SPENS lerombolása, és egy újabb sportközpont felépítése legalább 30 millió euróba kerülne, míg a SPENS teljes felújítására csupán 10 milliót kellene költeni – magyarázta Novaković. Hozzátette: a SPENS lerombolásával és a Karađorđe stadion átköltöztetésével a városban 150.000 négyzetméter összterületű legdrágább parcella szabadulna fel.

A Szerb Haladó Párt válaszolt a vádakra, szerintük nem rombolásról van szó, hanem építésről – olvasható a 021. rs hírportálon. Az SZHP közleményében többek között kitérnek arra, hogy Újvidék soha sem lesz már a régi, és hogy nem fogják elkövetni a múltban elkövetett hibákat, azokat, amelyek miatt az újvidékiek húzzák a rövidebbet. Emlékeztetnek arra, hogy a „sárga haramiák” uralkodásuk alatt csak „tömték zsebeiket”.

– Az Európa sugárút építése során az újvidékiektől legalább 4 millió eurót loptak el, a SPENS üzlethelyiségeinek bérbeadásaiból pedig évente több tízmillió dinárt zsebeltek be. Ha hatalmon maradtak volna, Újvidéknek csak a váza maradt volna meg. Ma is folytatnák a lopást, persze más politikai színekben – áll az SZHP közleményében.

A városi hatalmi koalícióból azt üzenik, hat évvel ezelőtt megoldást találtak Újvidék megmentésére, és most a SPENS épületének esetében is jó döntést fognak hozni.

– Egy új időszak új megoldásokat követel, a SPENS esetében is ilyen megoldást tervezünk, a gyermekeink jövője miatt funkcionális, szép objektumra van szükségünk. Ez nem a rombolásról szól, mert mi vagyunk azok, akik építenek, haladóbbá, élhetőbbé alakítjuk környezetünket, a gyermekeink pedig majd büszkék lesznek ránk. Semmiféle politikai játszmák nem fognak meggátolni bennünket céljaink elérésében. Az újvidéki polgárokat sem téveszthetik meg, saját szemüknek hisznek – nemsokára megépül az új híd, az új SPENS épülete, valamint új gyárak, iskolák, óvodák létesülnek… – olvasható a közleményben.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége