2024. március 29., péntek

Új útszakasz a horgosi ipari zónában

A projektum összköltsége 21,1 millió dinárt tesz ki

Befejeződött a horgosi ipari zóna első fázisa keretében megvalósult útaszfaltozás, amelynek kivitelezése 524 méternyi új útszakasszal gazdagítja a kiépítés alatt álló terület infrastruktúráját, jelentette be pénteki helyszíni sajtótájékoztatóján Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Marko Zdero, a községi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja. Az aszfaltozás 2882 m2 modern úttestfelület kialakítását jelenti az említett területen. A projektum költsége összesen 21,1 millió dinárt tesz ki, amelyből 18,7 millió dinárt, azaz a teljes összeg 88,5%-át a nagyberuházási igazgatóság fedezte, a fennmaradó 2,4 milliót pedig a községi költségvetés biztosította.

Marko Zdero és Fejsztámer Róbert az új útszakasz megtekintésekor

Marko Zdero és Fejsztámer Róbert az új útszakasz megtekintésekor

– Befejeztük a projektum első fázisának az útaszfaltozásra vonatkozó részét. A munkálatok az ipari zóna belső útszakaszát, vagyis a jövőbeni Új 2. utca és az Új 3. utca kereszteződését érintették. Most már van egy olyan 524 méternyi új útszakaszunk, amelynek környékén ki tudjuk alakítani az alapvető fontosságú infrastruktúrát, vagyis a területet el tudjuk látni víz-, villany-, gáz- és telekommunikációs vezetékekkel. Ezeknek a tervezése jelenleg is folyamatban van, a majdani kivitelezésük pedig mintegy 60-70 millió dinárba fog kerülni, ez a beruházás azonban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az ipari zóna 24 hektáros területe valóban használható legyen – hangsúlyozta Fejsztámer Róbert.

– A mostani útaszfaltozással sikerült pontot tennünk a belső úthálózat kialakításának a végére, és mivel a tartományi kormányfő a néhány hónappal ezelőtti magyarkanizsai látogatása során ígéretet tett arra, hogy a tartományi kormány segítséget fog a nyújtani a terület teljes infrastruktúrájának kialakításában, abban bízom, hogy amennyiben idén elkészülnek a tervek, akkor a következő év elején megkezdődhetnek a munkálatok, amelyeknek eredményeképpen hosszú évek után végre be is tudjuk majd fejezni a horgosi ipari parkot, amely véleményem szerint még mindig az egyik legjobb elhelyezkedéssel rendelkező ipari zóna lesz a régióban – tette hozzá a magyarkanizsai polgármester.