2024. április 27., szombat

Újkenyeres játékok határok nélkül

Izgalmas játékok várták a zentagunarasi falunap sportnapjának látogatóit – Senki sem maradt szárazon és tisztán a határok nélküli Újkenyeres játékokon

Szombaton a zentagunarasi Újkenyér-ünnep és falunap keretében hagyományos sportnapra került sor a Zentagunarasi Ifjúsági Klub szervezésében.

A sportnapon ez alkalommal labdarúgó-bajnokságot szerveztek, valamint megtartották az Újkenyeres játékokat határok nélkül. Nagy Norbert, az ifjúsági klub elnöke és a verseny főszervezője arról számolt be lapunknak, hogy a labdarúgó-bajnokságra 9 csapat nevezett be. A helyiek mellett érkeztek csantavéri, bácsfeketehegyi, topolyai csapatok, valamint Gunarasról két csapat. A küzdelem két csoportban zajlott, amelyekből az első két csapat jutott tovább. Kemény küzdelmeket követően a zentagunarasi Orahovo csapata lett az első, őket a gunarasi Fehér Szarvas követte a dobogón, harmadik pedig a Ferdinánd csapata lett Bácsfeketehegyről. Az idei évben másodszor volt gyermekkategória a 2006/7/8/9-es generációk számára. Itt a hazai csapat a tornyosiakkal küzdött meg és nyert. Ez alkalommal is megválasztották a bajnokság legjobbjait, a legjobb játékos és góllövő címet egyaránt Tóth Szabolcs kapta, az Orahovo csapatából. A legjobb kapus pedig Boja Csaba lett a második helyezett Fehér Szarvasból, számolt be az elnök.

A labdarúgó-bajnokság sem volt unalmas, de az igazi izgalmakat az Újkenyeres játékok határok nélkül hozták. Ezen igazi embert próbáló ügyességi versenyeken kellett helyt állni a résztvevőknek. A megmérettetésre az idén 5 csapat jelentkezett, főként helybeli fiatalokból állók. A délután során két versenyszámban kellett bizonyítani, tudtuk meg Nagytól. Elsőként az ember-bowlingban. Itt egy kifeszített vizes, szappanos nylon pályán emberi bowling „golyóknak” kellett eltalálni a vízzel megtöltött 2 literes palack bábukat. Volt stafétaverseny, ahol a bowlingpályán végigcsúszva egy kis medencéből kindertojás-pontokat kellett kivenni, és ezzel a célba futni. A délutáni feladatokat egy portya feladat követte: itt az útmutatások alapján a falu területén kellett feladatokat megoldania a csapatoknak, és közben rejtett pontokat gyűjthettek, számolt be az elnök. Az este során a megvilágított sportpályán folytatódtak a játékok, egyéni versenyszámokkal. A tojáskvízen az válaszolhatott a kérdésre, aki először szétnyomott egy tojást a fejével. A mandulakereső játékban vízbe áztatott, ketchupos, majonézes kenyérbe rejtett mandulaszemeket kellett keresni szájjal. Az elnök bevallása szerint, ez olyan játék volt, amivel a versenyzőknek kicsit „be kellett mocskolniuk magukat”. Igazi kihívás volt a szájtömő verseny is, amelyben a résztvevőknek 30 másodperc alatt a lehető legtöbb pillecukrot kellett a szájukba tömni rágás és lenyelés nélkül.

Az Újkenyeres játékok határok nélkül során végig nagyon szoros volt a küzdelem, de végül nagyon kis pontszámmal a Treff 6-os csapat nyert, a Seven Up lett a második, a harmadik pedig a Kicsi Kecskék csapata lett, nagyon kemény harcban.