2024. április 27., szombat

Horst Seehofer: a migráció a legfontosabb kérdés Európában

A migráció jelenleg a legfontosabb kérdés Németország és egész Európa számára - jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi televíziós interjúban.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke a ZDF országos köztelevízióban este sugárzott interjúban a testvérpárt Kereszténydemokrata Unióval (CDU) a menekültügy körül a nyár elején kirobbant konfliktussal kapcsolatban kiemelte, hogy semmin sem változtatna, most is ugyanúgy folytatná le a vitákat, mint júniusban.

Az Angela Merkel kancellár vezette testvérpárttal kialakult konfliktust lezáró megegyezés révén Németország már Görögországgal és Spanyolországgal is megállapodott a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről.

Ezt a rendszer vezetik be Olaszországgal is, a formálódó megállapodás alapján Olaszország visszafogadja az ott regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérőket, Németország pedig nagyjából ugyanannyit átvesz a Földközi-tengeren kimentett menedékkérők közül - mondta Horst Seehofer.