2024. április 26., péntek

Várja diákjait a pacséri általános iskola

Színes, vidám játszóteret szeretnének őszre megépíteni az udvarban

Múlt év elején a tartományi titkárság nyertes pályázatának segítségével sikerült lecserélni a pacséri Moša Pijade Általános Iskola ablakainak egy részét, majd szülői segítséggel több tantermet be is festettek.

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

A további nyertes pályázatoknak köszönhetően a tanintézmény egyebek mellett bővíthette a tornaterme eszköztárát, illetve modern projektorokkal szerelhetett fel több teremben. A jövőben is ezzel a tempóval szeretnék folytatni az iskola eszközeinek korszerűsítését, illetve az épület felújítását, hogy a téli szezonban mind kevesebb fűtésköltséggel számolhassanak – nyilatkozta a tanévkezdés alkalmával Méhészkei Kiss Gizella igazgatónő.

– A Magyar Nemzeti Tanácshoz is pályáztunk, az így nyert összegekből egy játszóteret készülünk felépíteni őszre az udvarunkban. Az MNT támogatása mellet a sikeres tanteremfestési akciónk után ezúttal is számítunk a szülők közreműködésére. Régi, elhasználódott autó-, vagy traktorgumikat várunk ajándékba, hogy azokból valami szépet, vidám színűt, és kreatívat tudjunk létrehozni, az újrahasznosítást népszerűsítve a gyerekek körében. A Szekeres László Alapítványnál is sikeresen pályáztunk, a támogatásnak köszönhetően több tantárgy taneszközét, illetve oktatási programjának engedélyét tudjuk megvásárolni – nyilatkozta az igazgatónő, aki elmondta azt is, hogy a közeljövőben az iskolaépület költséges és környezetszennyező mazut üzemeltetésű fűtéstechnológiáját geotermálisra szeretnék lecserélni. Ezzel kapcsolatban már megvan a tervdokumentáció egy része, a kutak terveit kell a következő lépésben megoldaniuk.