2024. április 27., szombat

Aquafitnesz és esti fürdő

Egy-egy hétvégi napon 1300 vendég is hűsöl a bácskossuthfalvi medencékben

A június 8-ai Medárd-napot követő esős nyári hetek kedvezőtlenül hatottak a fürdők forgalmára és a fürdőzni vágyókra. Az elmúlt hetek kánikulája viszont kedvezően befolyásolta a bácskossuthfalvi REKI forgalmát is – árulta el Kucor Róbert igazgató.

– A több éves gyakorlattal ellentétben a nyár első fele csapadékos volt és hűvös. Szerencsénkre most egyfolytában meleg van, sőt kánikula. Ez az időjárás a fürdő üzemeltetése szempontjából kedvező. A szezonkezdeti gyenge látogatottsági mutatókat az utóbbi hetek statisztikája kiegyenlítette. Hét közben körülbelül 500–600 vendéggel számolunk, hétvégenként ennek a duplája, sőt 1300 vendég is ellátogat hozzánk. A bácskossuthfalviak mellett a környező településekről is érkeznek a kikapcsolódni vágyók. Sőt Zentáról, Adáról, Szabadkáról, Temerinből és Újvidék környékéről is rendszeresen látogatnak bennünket. Érdekes tendencia, hogy átutazó külföldiek, vagy Európát kerékpárral átszelők is célba veszik a REKI-t. Vagy például franciaországi gyalogtúrázókat is vendégül láttunk. Ők általában a faluban az úgynevezett Angol házban, vagy magánszemélyeknél éjszakáznak, de a pacséri apartmanokban is találnak szállást, majd viszik falunk jó hírét szerte a világba. Örülünk neki, hogy neves fürdővel rendelkező helyekről is ellátogatnak hozzánk visszatérőként – nyilatkozta Kucor Róbert, aki ezt a tendenciát a wellnessmedence népszerűségének is betudja.

– A környéken szinte nincs is ilyen jellegű medence, ami hozzátartozik a sikerünkhöz, illetve munkatársaimmal folyamatosan igyekszünk igényes szinten tartani a szolgáltatásainkat. A másik nagy előnye a REKI-nek, hogy kedvezőek az áraink, és az élményfürdővel is rendelkező vajdasági medencékhez képest a mi feltételeink olcsónak számítanak. A helyi lakosok kedvezményesen tudnak bejutni, az 5 éven aluliak számára ingyenes, az 5-től 14 éves gyerekek, illetve a nyugdíjasok 100 dinárért csobbanhatnak, 14 évtől 150 dinárért. A nem helyiek 5-től 14 éves korig, illetve a nyugdíjasok 200 dinárt fizetnek, a felnőttek pedig 300 dinárt. A családi belépőjegyek esetében a nem helyi lakosok – két felnőtt egy gyermekkel – 550 dinárért juthatnak be. Két felnőtt két gyermek 700 dinárért válthat belépőt, két felnőtt és három gyermek pedig 850 dinárért fürdőzhet – tudtuk meg. A fürdőkomplexum igazgatója elmondta még, hogy a vendégek a lacikonyhában csillapíthatják az éhségüket.

– Lángost árulunk, rostélykolbászt, hamburgert, palacsintát, szezonjelleggel főtt kukoricát, illetve pizzaszelet is szerepel az étlapunkon – mondta el az igazgató, akitől a medencékkel kapcsolatban is érdeklődtünk.

– A múlt évihez hasonlóan az idén is azt tapasztaltuk, hogy az idősebbek vették igénybe a masszázsrészt, illetve a gyerekek élvezik még a vízeséseket, és szeretnek a víz sodrásában zavarócskázni. Az egészen kicsiket gyermekmedencével várjuk. A 15–40 éves korosztály számára pedig a nagymedence az, ami érdekesebb, hiszen a mély részben úszhatnak, az alacsonyabb vízben pedig labdázhatnak. Ez a rész az évről évre népszerű aquafitnesz óráknak is egy kedvelt színhelye – hallottuk az igazgatótól, aki ennek mentén elmondta, hogy folyamatosan a fejlesztésekben gondolkodnak, és terveik szerint a vízi labdajátékok kedvelői számíthatnak újításokra 1-2 éven belül.

– Az új medenceépítésre vonatkozó terveink mellett a következő szezonra már konyhával is rendelkezünk majd. Jelenleg ugyanis folyamatban van a régi konyhahelyiség több szabványnak is megfelelő módon való felújítása. Az az elképzelésünk, hogy egytál ételekből álló menüsor várná vendégeinket, ahol kiadósan, kényelmesen és ízletesen tudnának megebédelni, vacsorázni – zárta gondolatát Kucor Róbert, a bácskossuthfalvi REKI igazgatója.