2024. április 26., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Elementál vagy elementár?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valós, csak a neveket változtattam meg a klienseim diszkréciója miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára is.

A napokban felhívott egy kedves ismerősöm, aki sokat érdeklődik az ezotéria iránt.

– Mondd meg nekem, mi a helyes, az elementál szó, vagy az elementár, esetleg mindkettő, és azt is, hogy pontosan mit jelentenek.

– Mindkettő létezik. Most elmondom neked az elementárokat, s majd egy másik alkalommal az elementálokat, hogy ne legyen keveredés. Az ELEMENTÁR a mágusok és a boszorkányok teremtményei, melyeket a „gondolat mágia” révén tudatosan teremtenek. A gondolati síkon való megjelenést követően teremtője életet lehel belé, azaz lélekkel (saját lélekrészével-érzéseivel) ruházza fel, majd formát, alakot kap az éteri síkon, és végül megjelenik a fizikai síkon is. Ám közönséges emberek, civil személyek is létrehozhatják, tudatukon kívül is, spontán, öntudatlan tevékenységük által létrehívott elemekből, valamint különböző gondolatokkal, programokkal megtűzdelt amorf intelligens energialényeket hívhatnak meg, spirituális átjárókon keresztül. Ezek az átjárók a dimenziók között léteznek, az élő és nem élő személyek közötti határ ez, amely ritkán nyílik meg. Bizonyos erős érzelmeknél azonban, kialakulhatnak akár a csakráinkban, akár az auránkban. Néha akár otthonunk bizonyos részében, vagy speciális események helyén is létrejönnek. Az elementárt különböző jellegű, tulajdonságú és minőségű energia alkotja. Ha nagyon erősen gondolunk valamire, ha erősen érezzük át a dolgokat, ezzel energialényeket teremtünk, s ezekből lesznek az elementárok. Például gyűlöletből, amivel gondol valakire egy személy, megteremtődik az elementár, mindig azzal a programmal, amire az illető erősen koncentrált. Az így létrehívott elementár az emberi aura megfelelő rétegében elhelyezkedve végrehajtja a teremtője által rábízott feladatokat. Fő jellemzőjük az, hogy az emberi tudat hozza létre őket. Kezdetben csak gondolatformák és érzelemfelhők, amelyek az állandó ismételgetéssel, és az esetleges tudatos összpontosítással energiát kapnak, és később önálló életre kelnek. Ilyenek az átkok, kívánságok, imák, erős gondolatok és érzelmek. Mindig a levegő kilélegzésekor jönnek létre, és kilenc másodperc múlva kelnek életre. Itt egy ügyes trükköt is be lehet vetni. Ha rajtakapjuk magunkat, hogy helytelen gondolatokat teremtettünk, akkor kilenc másodpercen belül lehetőség van ezek semlegesítésére, egy ellentétes gondolattal. Fontos, hogy próbáljunk mindig tudatában lenni annak, hogy miket teremtettünk, mert a felismerés hiánya nem mentesít a következményektől. Az erkölcsös gondolatok hatására segítő, a harag és gyűlölet hatására pedig negatív elementárok keletkeznek.

– De hát így könnyen árthatunk ellenségünknek, ha naponta rosszat szuggerálunk rájuk nézve, s büntetlenül kárt okozhatunk nekik.

– Bizony nem büntetlenül. Az elementárokról, átoklényekről megjegyzendő, hogy mivel poláris lények, egyik felük mindig a teremtő személy aurájába kapcsolódik. A másik fele pedig a célszemély energetikai védelmétől függően képes rákapcsolódni az aurára, ha nincs neki energetikai védelme. Ha van védelem, akkor nem sikerül a célszemélynek ártani, és bumerángszerűen visszavágódik a feladóhoz, visszaadva az összes belé ültetett információt: magát az átkot. A derék és a tarkó közötti területen kapcsolódik az emberhez, legtöbben a hátukon éreznek különböző nyomást, furcsaságot, esetleg olyat éreznek, mintha valaki ráhelyezte volna a tenyerét a hátukra. Elementárt a kórházban, temetőben is könnyen össze lehet szedni, ezért nem rossz, ha az ember védelmet kér ilyesmik ellen. Ezek az elementárok igen fejlett egyéniséggel és egyedien csak rájuk jellemző személyiséggel rendelkeznek, de mindemellett megmaradnak fiktív, gondolati úton létrehívott, tudat szülte lényeknek. Nemcsak rossz személyek teremtik meg azért, hogy ártsanak másnak, hanem sokan tudatukon kívül megteremtik negatív gondolataikkal, saját maguknak is ártva. Ilyenek például a félelmeink, rossz szokásaink, a pánik, a depresszió, az alkoholizmus, a drogfüggőség, s minden más függőség is. Az elementárok kiszívják az életerőt, sivárrá teszik a lelki életet, elhomályosítják a szellemet és az általuk megszállva tartott ember kontroll nélküli szolgájukká válik. Így a személyiség tudattalanul egy teljesen új karmát gyűjthet össze saját maga számára, és ez által teljes mértékben elvesztheti identitását. A függőségben szenvedő egyén többször próbálkozik a leszokással, talán egy ideig sikerül is kitartani, ám mihelyt a probléma kiváltója vagy a kísértés megjelenik, az elementár rögtön ott terem, s mielőtt hősünk felocsúdna, észrevétlenül birtokukba kerítik őt ezek az elementárok, s a hősünk akaratereje, elhatározása, ígéretbetartása csődöt mond. Ő pedig csodálkozva, értetlenül, lelkiismeret-furdalással s rossz érzéssel tehetetlenül gondol vissza a dologra, ezzel táplálva és éltetve még jobban az elementárokat.

– Meg lehet szabadulni ezektől az elementároktól?

– Amit megteremtünk, meg is tudunk semmisíteni. Ám az idő elteltével az elementárok mind erősebbek lesznek, saját akaratuk, erejük van, s nem könnyű legyőzni, ám lehetséges.

– Mégis hogyan kell megsemmisíteni őket?

– Meg kell szabadulni az elementároktól, akár magunk teremtettük őket, akár felszedtük valahol. Először egy speciális rítussal meg kell idézni az ELEMENTÁLOKAT, melyek az elemeket, az elemek angyalait jelentik, tehát ezek a föld, víz, tűz, levegő, vagyis a természet és égtájak szellemei, elementáris lényei. Ezt óvatosan kell megtenni, pontos szabályok vannak rá, ha akarod, elküldöm. Ezután egy külön erre a célra programozott kristályra lesz szükségünk és általa erősítve meg kell teremtenünk az ellenpólust, egy új, pozitív elementárt, ami az ellenkezője az előbbinek, ennek is megvan a módja, hogy pontosan hogyan teremtsük, s hogyan erősítsük őket. Ezenkívül bizonyos színes sugarakat kell megidézzünk, néhány arkangyal energiáját kérve. Ily módon minden negatív elementárt legyőzünk.

– Mivel testvérem függőségben szenved, biztos az, hogy nála is elementárok vannak? Hogyan segíthetek rajta?

– Vannak bizonyos egyszerűbb rítusok, a legtöbb esetben már azokkal is jelentős sikereket lehet elérni. Előbb azokat próbáld ki, s ha mégis előfordul, hogy nem jársz sikerrel, akkor az elementárok már nagyon erősek, s így csakis szükség lesz a negatív elementárok megsemmisítésére