2024. április 26., péntek
NŐI LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Magabiztos szabadkai győzelem

A női Bajnokok Ligája-selejtezőinek 2. fordulójában fölényes, négygólos győzelmet aratott a Spartacus együttese. A szabadkaiak pénteken a kora esti órákban a nikšići városi stadionban a montenegrói bajnok ellen léptek pályára, és végig irányítva a játékot, simán nyertek. A Breznica elleni összecsapáson a Kék Galambok mind a négy gólját idegenlégiós szerezte, a ghánai Okyere kétszer, a brazil Rosa da Costa és az amerikai Hix pedig egyszer vette be a pljevljaiak kapuját. Mivel az 5. csoport másik találkozóján a Basel együttese is nyerni tudott, így az előzetes várakozásoknak megfelelően a mai Spartacus–Basel mérkőzésen fog eldőlni a csoportelsőség sorsa, azzal, hogy a jobb gólaránnyal rendelkező svájci gárda számára már a döntetlen is a továbbjutást jelentené az egyenes kieséses szakaszba. „A Breznica elleni találkozón már sikerült magasabb színvonalon futballoznunk, mint a Kiryat Gat elleni összecsapáson kevesebb volt a hiba a játékunkban, és a helyzetkihasználásunk is sokkal jobb volt. Remélem, a Basel elleni csoportrangadón még jobb arányban értékesítjük a lehetőségeinket. A svájci csapat újoncnak számít ugyan a BL-ben, ennek ellenére komoly játékerőt képviselő együttesről van szó, amely a támadófocit helyezi előtérbe. Természetesen nekik is vannak gyenge pontjaik, melyekre a szakmai stábunk már fel is hívta a figyelmünket. Úgy érzem, a hétfői meccsen egy-két egyéni villanás fog dönteni” – nyilatkozta a Breznica elleni kilencven perc után Vajda Orsolya, a Spartacus magyarkanizsai származású védője.

A magyar bajnok MTK Hungária számára már nem sikerült ilyen jól a pénteki játéknap, Nagy Lilláék ugyanis hazai pályán csak 2:2-s döntetlenre voltak képesek a török Belediyesi ellen, s ez azt jelenti, hogy a kék-fehéreknek az utolsó körben mindenképpen győzniük kellene a továbbjutáshoz a 4. csoport legerősebb csapata, a prágai Slavia ellen. A hatalmas költségvetéssel rendelkező Sarajevo 2000 együttese – akárcsak az első játéknapon – pénteken is 5:0-s győzelmet ünnepelhetett, amivel Samira Hurem tanítványai be is biztosították továbbjutásukat a BL legjobb 32 csapata közé.

Női BL-selejtezők, 2. forduló: 1. csoport: Ajax–Linfield 2:0, Wexford–Thor Akureyri 0:3, 2. csoport: Minszk–Slovan 1:0, Olimpija–Barcelona FA 0:6, 3. csoport: Anderlecht–Leczna 0:1, Glasgow City– Martve Kutaisi 7:0, 4. csoport: Slaviaa Praha–Mitrovica 4:0, MTK Hungária–Belediyesi 2:2, 5. csoport: Basel–Kiryat Gat 3:0, Spartacus–Breznica 4:0, 6. csoport: Cardiff Met–Zhitlobud 2:5, Olimpia Cluj–Birkirkara 6:1, 7. csoport: Shymkent–Rigas 5:0, Elpides Karditsas–Landhaus 3:1, 8. csoport: Sarajevo 2000–Agarista 5:0, Vllaznia–Parnu 3:1, 9. csoport: Gintra–Steymur 7:0, Honka– NSA Szófia 5:0, 10. csoport: Avaldnes–Dragon 3:0, Osijek–Sporting  0:3.