2024. április 26., péntek

Új tető a Nejlonpiac objektumain

Az elmúlt három hétben munkálatok folytak a Nejlonpiacon lévő objektumok tetőszerkezetének a rekonstrukcióján, a felújítás lassan a végéhez közeledik.

A Nejlonpiac objektumai új tetőszerkezetet kapnak, a felújítási munkálatok a végéhez közelednek. A piactér legnagyobb része fölött már tetőszerkezet van, így esőben is lehet bizniszelni (Ótos András felvétele)

A Nejlonpiac objektumai új tetőszerkezetet kapnak, a felújítási munkálatok a végéhez közelednek. A piactér legnagyobb része fölött már tetőszerkezet van, így esőben is lehet bizniszelni (Ótos András felvétele)

Dušan Bajić, a Tržnica közvállalat igazgatója a Dnevnik napilapnak elmondta, hogy a Nejlonpiac segédobjektumai, azaz a különböző vendéglők és kifőzdék jó állapotban vannak, csupán a tetőszerkezetet kell rajtuk kicserélni, hogy újra teljesen működőképesek legyenek. A Tržnica a felújítást saját bevételéből finanszírozza.

– A közbeszerzési pályázatban világosan fogalmaztunk, azok a vállalatok nyerhetik el a kivitelezés jogát, amelyek a legkedvezőbb árajánlatot adják be a munkálatok elvégzésére, valamint az összes többi feltételnek is megfelelnek. A legjobb ajánlatot a Bob Kft. tette, így ők lettek a felújítási munkálatok kivitelezői. A rekonstrukciós projektumtervezet alapján meghatároztuk, hogy a tetőszerkezetek felújítására 5 millió dinár szükséges, az ő ajánlatuk ennél kevesebbet, 3,5 millió dinárt tett ki, így jelentős összeget megtakaríthattunk. Úgy tervezzük, hogy a visszamaradt pénzösszeget a Nejlonpiac objektumai ereszeinek a felújítására használjuk fel. Jelenleg a szakembereink azon dolgoznak, hogy kiszámítsák, lehetséges-e a felmaradt pénzösszegből felújítani az összes objektum ereszét. Ha minden a tervek szerint halad, akkor őszre nekifoghatunk a munkának – magyarázta Bajić. Hozzátette: a jelenlegi felújítási munkálatok keretében új tetőszerkezetet helyeztek fel a segédobjektumokra, megjavították a tetők tartószerkezetét, valamint „kis utakat” alakítanak ki a tetőkön annak érdekében, hogy könnyebben lehessen járni a tetőn. Jelenleg a megközelíthetetlenség nagy hátrányt jelent a karbantartásban.

– Pár nappal ezelőtt egy dolgozó lezuhant a tetőről, mert nem volt hova lépnie. Szerencsére nem sérült meg. Ezért fontos a tetőrészen kialakítani egy keskeny utat, hogy a jövőben elkerüljük a hasonló gondokat – mondta a Tržnica igazgatója.