2024. április 27., szombat

Moholon falunapot ünnepeltek

A hétvégén megtartották a Moholi Napok rendezvénysorozatot a Tisza-parton

Színes és változatos rendezvénysorozattal ünnepelték meg a falu napját szombaton és vasárnap Moholon.

Zenés-táncos művelődési műsor a Tiszavirág rekreációs központban (Csincsik Zsolt felvétele)

Zenés-táncos művelődési műsor a Tiszavirág rekreációs központban (Csincsik Zsolt felvétele)

A helyi közösség által szervezett és az adai önkormányzat által támogatott Moholi Napok programsorozat keretében művelődési, szabadidős, kulináris és sportrendezvények várták a látogatókat a Tisza partján, a Tiszavirág rekreációs központban. A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára szombaton délelőtt a moholi művelődési otthonban került sor, ahol közös kiállítást rendezett a Csobolyó Művelődési Egyesület és a Mol u srcu egyesület. A kiállítást Lajkó Mária és Slavko Kos mutatta be, az érdeklődők többek között láthatták Đorđe Tadić Моholt bemutató régi képeslapgyűjteményét, Vida Felbag velencei álarcait, az ismert moholiakról készült fényképeket, illetve a Csobolyó ME és a Tiszavirág Nőaktíva tagjainak kézimunkáit.

– A Moholi Napok rendezvénysorozat fontos a moholiak számára, a helyi közösség ezzel a rendezvénysorozattal szeretné felpezsdíteni a falu életet, vidám hangulatot és tartalmas kikapcsolódást biztosítva a lakosságnak. Az emberek minden évben örömmel fogadják és várják a Moholi Napokat, amely egyben falunap is, amelyre a vidéken élő moholiak is hazalátogatnak. A rendezvénysorozaton mindenki megtalálhatja a neki megfelelő programot, a sporteseményektől kezdve a művelődési programokon át egészen a koncertekig. Nagyon hálásak vagyunk Ada község önkormányzatának, amely jelentős mértékben támogatta a rendezvénysorozat megtartását, a helyi közösség 300 000 dinárral járult hozzá – nyilatkozta Dávid Rita, a moholi helyi közösség titkára.

A rendezvénysorozat alkalmából már július 21-től esténként kispályás focitorna zajlott a rekreációs központban, ahol szombaton délelőtt a gyerekeknek, vasárnap viszont a felnőtteknek rendeztek teniszversenyt. Szombaton délelőtt még asztalitenisz-tornát is tartottak a helyi általános iskola tornatermében, a délutáni órákban pedig nemzetközi úszómaratont a Tiszán. A moholi helyi közösség emellett szombaton délután ebéddel vendégelte meg a filagóriában a helyi lakosokat, akik babgulyásból, marha-, disznó- és őzpörköltből válogathattak. A rekreációs központban a délután folyamán a Jancsi Bohóc Bábszínház Egyesület bábosai magyar és szerb nyelven bemutatták A mumus című bábelőadást. Ezután tíz helybeli és vidéki csapat részvételével jótékonysági kosárlabdatornát tartottak, és önkéntes adományokat gyűjtöttek a helybeli Dragan Jakšić gyógykezeltetésére. A torna vendége volt Željko Rebrača, az egykori válogatott kosarazója is. Az esti óráktól az érdeklődőket a szabadtéri színpadon szórakoztató zenés-táncos művelődési műsor várta, felléptek a Novak Radonić ME és a Csobolyó ME néptáncosai, illetve a Moholi Nyugdíjas-egyesület vegyes kara, valamint a Midnight és The E Squad Táncklub táncosai. Ezt követően a helyszínen a Fingerbang, a Sveti Gral és a Jam Session együttes koncertezett. A Moholi Napok rendezvénysorozat vasárnap délután a hagyományos halászléfőző versennyel zárult a rekreációs központban, ahol a vendégeket a Tornyosi Zsiványok együttes szórakoztatta.