2024. április 26., péntek

Újra Vajdaságba látogatott a Virrantó

Nagy volt a nyüzsgés csütörtökön délután Szentmihályon, ugyanis a faluház elé parkolt le a Virrantó játékbusz. Ugyanakkor a motoros klub, illetve a tűzoltók egyesületének udvara is játszótérré alakult át.

Ferkó Zoltán, a Virrantó megálmodója elmondta, hogy három éve járják a Kárpát-medencét, a csapatuk állandóan bővült, mert a kezdetekben egy lakókocsival portyáztak, ma pedig már egy óriási busszal közlekednek, amely dugig tele van játékalkalmatosságokkal.
Az idén márciustól ez idáig havonta egyszer jutottak el egy egyhetes turnéra külföldre. Szívesen mennek mindenhova, ahova hívják őket. Az idei összesítés szerint mintegy harminc településen jártak, és több ezer gyereket örömben részesítettek. Foglalkozásokat is tartottak, legalább százféle képzésben vehettek részt a gyerekek.
2017-től társult a csapathoz Villányi Andrea, aki sok mindennel foglalkozott az életben, egyébként közgazdászként dolgozott, de később figyelme a gyerekek felé fordult, és most is a kézműves tevékenységekben segítette a legkisebbeket. Surányi Bettina, a harmadik csapattag pedig a játékbuszon felügyelt a vidáman játszó gyerekekre, sokat mókázott, játszott ő is a kicsikkel.
A gyerekek szinte azt se tudták, melyik játékban merüljenek el, az udvaron játszók jó kis csatákat vívtak a (szivacs)kardokkal, pajzsokkal, mások agyagoztak, pecsételtek, futkostak, a játékbuszban pedig ugyancsak a játékok kimeríthetetlen tárházában töltöttek szép perceket.
Szentmihály után pénteken Torontálvásárhelyen és Tiszakálmánfalván folytatódott a Virrantó programja, szombat délelőtt Maradékon lesznek, utána délután Erzsébetlakon várják a gyerekeket, Nagykikindán viszont vasárnap már kora délután fogadják a játszani vágyó kicsinyeket.