2024. április 27., szombat

Kábelszolgáltatókat vásárol a Telekom

Tárgyalásokat folytat a Szerbiai Telekom telekommunikációs közvállalat bizonyos számú kábeloperátorral, mert azt tervezi, hogy több ilyen céget is megvásárol – nyilatkozta Predrag Ćulibrk vezérigazgató a Večernje novostinak.

Egyelőre nem pontosította, mely szolgáltatókról van szó, de közölte, hogy a tárgyalások megkezdődtek, és ha megállapodásra jutnak, a Szerbiai Telekom, mint átláthatóan működő vállalat, semmit sem fog eltitkolni a nyilvánosság elől.

Ćulibrk hangsúlyozta, hogy az irányítása alatt álló cégnek megvan az anyagi kerete a tervek megvalósításához.

– Többségi részvényesünk, a Szerb Köztársaság segítségével, azt hiszem, hamarosan jelentős beruházásokat eszközölhetünk. Nemcsak az infrastrukturális beruházásokra, hanem a vállalat-felvásárlásra is gondolok – mondta a vezérigazgató. Hangsúlyozta, hogy a hazai távközlési szolgáltató évek óta stabilan tartja a maga 46 százalékát a mobiltelefon-piacon, a televíziózásban pedig 25 százalékos a részvétele. Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a szerbiai telekommunikációs piacon a három domináns mobiloperátor mellett 90 tévé- és mintegy 200 internetszolgáltató, valamint több mint 20 vezetékestelefon-operátor van jelen.

– Várható, hogy a következő időszakban komolyabban rendeződik a piac és az operátorok száma olyan észszerű szintre csökken, ami biztosítani tudja a piac növekedését és az újabb beruházásokat, ezzel együtt pedig új szolgáltatások bevezetését is – jelezte Ćulibrk.

Azzal a bécsi hírrel kapcsolatban, mely szerint az osztrák A1 nemrégiben közölte, hogy egymilliárd euróval rendelkezik a térségi vállalat-felvásárlásokra, és hogy ismételten szóba hozta a Szerbiai Telekom megvásárlásának lehetőségét, Ćulibrk kijelentette: ilyen információi nincsenek.

– Egymilliárd euróért biztosan nem tudnák megvenni a Szerbiai Telekomot, a mi cégünk többet ér –

szögezte le a hazai távközlési operátor vezérigazgatója.