2024. április 27., szombat
PACSÉR

Ünnepel a falu

Csütörtökön kezdődött és vasárnapig tart a falunapi rendezvénysorozat Pacséron. Tizenharmadik alkalommal kerül sor a „Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wir sind das Dorf” elnevezésű ünnepségre.

Nyílt fitneszóra a futballpályán a falunap keretében (Herceg Eliabetta felvétele)

Nyílt fitneszóra a futballpályán a falunap keretében (Herceg Eliabetta felvétele)

Csütörtökön pravoszláv Péter-Pál-napi templombúcsú volt, pénteken délután nyílt fitneszórán vehettek részt az érdeklődők, este pedig a 80-as, 90-es évek zenéi csendültek fel a futballpályán.

A rendezvénysorozat szombaton egész napos programmal folytatódik: délelőtt pontyhorgászbajnokságot tartanak és az amatőr szakácsok hagyományos babfőzőversenyére is sor kerül az akácosban. Délután fél hatkor lesz a falunap ünnepélyes megnyitója, melynek keretében a helybeli kézimunkacsoport és a Szilágyi Gáborról elnevezett amatőr festőcsoport kiállítása is megnyílik a Faluházban. A gyermekeket is számos színes programmal, foglalkozással várják a játszótéren. A taekwondobemutatót 19,45 órára tervezik. A művelődési műsor 20 órakor kezdődik a futballpályán felállított szabadtéri színpadon, és a végén tűzijáték is lesz. Utána lemezlovas szórakoztatja majd a közönséget. A rendezvények sorát július 15-én, vasárnap 10 órakor ökumenikus istentisztelet zárja.