2024. április 27., szombat

Frissül a vízhálózat

Jelentős nagyságrendű fejlesztések a bezdáni Vodovod közvállalatban

A bezdáni Vodovod közvállalatban Máté Teréz, a helyi közösség elnöke, Pelt Ilona tartományi frakcióvezető-helyettes, a Vajdasági Magyar Szövetség körzeti szervezetének elnöke, Mátyus Erzsébet Zombor városi képviselője, Csapó Judit, a Vajdasági Magyar Szövetség körzeti szervezetének alelnöke, Pribilla Attila Zombor alpolgármestere, valamint Jankovich Szilárd városi tanácsnok tett látogatást.

Dejan Kubatov igazgató beszámolt az igazgatása alatti, elmúlt két év jelentős fejlesztéseiről. Elmondta, húsz év után végre kicserélhették a szűrőket, mindez hat és fél millió dináros beruházás volt, és elkészítették a szelepek teljes rekonstrukcióját 4 millió dinár értékben. A Vodovod közvállalati státuszt kapott Zombor várostól, továbbá a mindennapi munkavégzéshez megvásárolták a szükséges járműveket, autókat, bágert, kamiont, pótkocsit, továbbá a garázst is felépítették, kiaszfaltozták a vízművek területét, és kijelölt parkolót is létrehoztak.
‒ Két és fél millió dináros befektetéssel hozzákezdtünk a vízórák cseréjéhez, és még az idén megtörténik a küllődi (koluti), a béregi és részben a monostori vízórák cseréje. Elkészítettük a látványtervet a vámövezet és a két legnagyobb üdülőtelep, a Korlátos és a Sebesfok vízhálózatának kiépítésére is ‒ sorolta az igazgató.
Folyamatban van a béregi vízgyár, és tervben van a monostori és a koluti vízgyár projektdokumentációjának elkészítése. Küllődön további egy kút fúrása szerepel a tervek között, Bezdánban a vízpumpa megerősítését látták előre, továbbá tíz vízakna létesítését, ahol a vízhálózat frissítését végzik.