2024. május 11., szombat

Ismét Felsőhegyen!

Ötvenhetedik alkalommal tartottak Felsőhegyen aratóünnepséget, amelyen a falu és a környező települések összesen 15 aratócsapata vett részt. Egy ideig ezt a versenyt az oromiak szervezték, ám ismét visszakerült Felsőhegyre, elsősorban Ősz Szabó Ferencnek, a verseny egyik főszervezőjének köszönhetően.

Az égiek nem szóltak bele az aratók munkájába (Horváth Zsolt felvétele)

Az égiek nem szóltak bele az aratók munkájába (Horváth Zsolt felvétele)

– Szinte az összes aratóversenyen részt vettem, így szívemen viselem sorsát. Parcellámat már úgy vetettem be búzával, ahogy ezt egy artóversenyhez kell, ugyanis eltökéltem, hogy mindenáron ismét Felsőhegyen szervezzük meg a környék aratóversenyét. Önerőből, valamint néhány vállalat és magánszemély támogatásával ez sikerült is. Az önkormányzattól nem kaptunk pénzt. Az idei versennyel elégedett vagyok, annak ellenére, hogy kevesen jelentkeztek, de remélem, hogy jövőre már sikerül visszahoznunk ennek a rendezvénynek a fényét, és ismét több mint ötven csapat áll majd rendbe.

Az Öreg Kakas Két Tyúkkal csapata lett a rendezvény legjobbja.

Miközben az aratók izzadtak, Felsőhegy parkjában a hobbiszakácsok mesterkedtek, több mint negyven bográcsban főzték a finomabbnál fionomabb ételeket. A napot az íjászok tették gazdagabbá, mivel a fiatalok és az idősek számára is különböző játékokat szerveztek. A talpalávalót a helybéli Skála zenekar biztosította.