2024. április 26., péntek

Újra csillog majd a Gyöngy

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesületének helyiségei felújítás alatt állnak. Radivoj Paroški polgármester tegnap megtekintette a munkálatokat. Közölték vele, hogy a hét elején megkezdődnek a környezetvédelmi műhelymunkák, amelyek egész nyáron tartanak majd.

‒ Örülünk, hogy a vásártéri városrészben egy olyan helyiséget alakíthattunk ki az egyesület tagjai számára, ahol a nyár folyamán hasznos tevékenységgel folyamatosan el tudják tölteni szabadidejüket, ugyanakkor lehetőséget kapnak a kreativitásra és az önálló munkavégzésre is. A fejlődésben lemaradt személyek sokkal nehezebben illeszkednek be a társadalom bármelyik rétegébe, ezért mindig arra törekszünk, hogy az egészséges fiatalokkal közösen dolgozzanak.

Ezúttal munkanapokon a helyi környezetvédők egy csoportja van velünk. Jelenleg a napköziben 17 fiatal gyermekkel foglalkozunk, noha számuk meghaladja az ötvenet. A községben a sérült gyerekekkel mintegy százan foglalkoznak – mondta Tanja Đurić, az egyesület defektológusa. ‒ Az épületet, amely Szenttamás község tulajdona, az egyesületnek adtuk használatra – nyilatkozta a polgármester lapunknak. Még sok javítani való van rajta, de vállaltuk a költségeket. Egyébként az egyesület működésére a községi költségvetésben 13 millió dinárt terveztünk, szociális védelemre pedig több mint 60 millió dinárt különítünk el.