2024. április 27., szombat
CSONOPLYA

Szórakoztató szóra késztető

Anyanyelvi tábort tartottak általános iskolásoknak

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében több mint egy évtizede tartanak anyanyelvápoló tábort térítésmentesen Csonoplyán.

Minden évben más apropóból gyűjtik egybe a nyugat-bácskai általános iskolás korú gyerekeket. Idén Szórakoztató szóra késztető címet kapott a június 25-től 29-ig tartó tábor.
A nyolc településről érkező, csaknem hatvan résztvevő Szabó Márta és Krizsán Valéria tanítónők vezetésével és felügyelete alatt vett részt a foglalkozásokon. Ebben az évben Szitás Mária, a zombori Laza Kostić Kulturális Küzpont munkatársa segítette a szervezők munkáját. Foglalkozást, előadást tartott Tóth Péter Lóránt versvándor, Radics Leonóra doroszlói, Litvai Karolina nemesmiliticsi néptánccsoport-vezető, Ódry Terézia nyugalmazott biológiatanár, L. Móger Tímea költő, Szitás Emma, Szitás Tamás, Szitás Mária művelődésszervező. A tábor részvevői, az érdeklődő, ügyes gyerekek és a fölsős, egykori kisiskolás táborosokból álló csoportvezetők a tartalmas hét folyamán rajzfilmet néztek, kirándultak Bezdánba, és a Mátyás-emlékév jegyében színpadi mondafeldolgozást készítettek.