2024. április 27., szombat
MEDITERRÁN JÁTÉKOK – TARRAGONA

Španović aranyérme

Szerdán a Tarragonában zajló Mediterrán Játékokon az atlétikapályáról érkezett a legjobb hír, hiszen Ivana Španović távolugró 7,04 méteres eredménnyel aranyérmes lett. Španović nem sokáig hagyott kétséget a győztes kiléte felől, mert már az első sorozatban hét méteren túlra ugrott, és a későbbiekben vetélytársai nem tudták komolyabban veszélyeztetni elsőségét.

Milica Nikolićnak köszönhetően a szerb cselgáncsozók is megszerezték első érmüket. Nikolić a 48 kg-os súlycsoportban az 1. fordulóban szabad volt. A negyeddöntőben és az elődöntőben ipponnal nyert, a döntőt viszont ugyanígy bukta el spanyol riválisával szemben. Andrea Stojadinov az 52 kg-os, Marica Perišić pedig az 57 kg-os kategóriában lépett küzdőtérre, és végül mindketten a hetedik helyen végeztek.

Az ökölvívóknál Dušan Janjić az 52 kg-os, Trifun Dašić pedig a 75 kg-os súlycsoportban harcolta ki az elődöntőbe kerülést, így biztossá vált, éremmel gazdagítják a szerb küldöttséget.

A női asztaliteniszezőknél a csoportküzdelmek befejeztével Izabela Lupulesku negyeddöntőbe jutott, ugyanez sajnos nem sikerült Makszuti Anettának, mivel egy győzelemmel és két vereséggel harmadik lett kvartettjében.

Ahogy az várható volt, a szerb és a montenegrói vízilabda-válogatott szoros és kevés gólt hozó csatát vívott egymással. A félidőben a montenegróiak 2:1-es vezetésre tettek szert, de a harmadik negyedben a szerb válogatott remek játékkal megfordította az állást. A zárószakaszban felváltva estek a gólok, majd 27 másodperccel a vége előtt Filip Filipović csapatkapitány döntötte el a mérkőzést, találatával a szerbek 6:5-re nyertek, és ennek köszönhetően karnyújtásnyira kerültek a döntőtől.

Szerdán a szerb férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntőben 35:25 arányban vereséget szenvedett a házigazda Spanyolországtól, tegnap pedig a nők drámai küzdelemben 33:32-re kaptak ki a törököktől. Csoportjukban negyedikek lettek, így a hetedik helyért küzdhetnek majd.